Uber i Cabify abandonaran la Comunitat quan s’aprove el decret llei dels VTC

 

Uber i Cabify deixaran d’operar a la Comunitat Valenciana quan entre en vigor el decret llei sobre les VTC de la Generalitat, que s’aprovarà aquest divendres. Així ho avançava la Cadena Ser, a qui fonts de les dos empreses han assegurat que deixaran de prestar el seu servei en la ciutat.

 

El motiu d’aquesta decisió és, segons es recull a través de les valoracions de Ricardo González, portaveu d’Unauto (associació majoritària que aglutina els treballadors del sector dels VTC, vehicles amb conductor), que la regulació que planeja aprovar el govern valencià obliga a què el servei amb empreses com Uber i Cabify siga contractat amb un quart d’hora d’antelació a l’inici d’aquest.

 

A més, el termini de temps podrà ser ampliat per cada ajuntament, segons es considere oportú.

 

Així mateix, el portaveu d’Unauto afirmava que el decret de la Generalitat “és inconstitucional”, i que atempta contra la llibertat d’empresa.

 

Altres mesures del decret

Aquest decret de regulació, que es donava a conéixer el passat mes de febrer, incloïa a més altres mesures, a banda del temps mínim per a la contractació, com eren no permetre la captació lliure de clients ni la geolocalització. Així mateix, els cotxes utilitzats haurien de tindre menys de deu anys i, en cas de ser substituïts, canviar-los per ecològics.

 

Amb aquesta normativa, la Conselleria de Vertebració del Territori pretenia establir una regulació perquè els dos sectors, taxi i VTC, pogueren “conviure i oferir a la ciutadania el millor servei sense conflictes que els puguen perjudicar”, segons indicava la consellera Maria José Salvador.

 

Aquesta idea també va ser traslladada a les associacions de taxistes i a Unauto durant les reunions mantingudes en febrer.

 

Entre les qüestions a abordar, a més del termini de temps de contractació, estava l’objectiu de definir amb major exactitud el que s’entendria per captació de clients, per la qual cosa no es permetria que les VTC circulen per les vies públiques a la recerca de clients, sinó que haurien d’estar en garatges o aparcaments. L’objectiu era “evitar conductes intrusives”, per al que tampoc estaria permesa la geolocalització.

 

Amb el decret, la intenció de la Generalitat era que “la ciutadania reba el millor servei possible i la forma de desplaçament que cadascun trie no es veja afectada per cap conflicte”, apuntava Salvador el mes passat.

ÚLTIMES NOTÍCIES