La Generalitat unificarà a la targeta SIP l’historial sanitari i social


Rebre les notícies de València Diari

El Consell ha aprovat un acord marc col·laboratiu per a la implantació d’un sistema informació d’atenció sociosanitària sobre el qual desenvolupar una àrea de convergència tant dels serveis socials com sanitaris de la Comunitat Valenciana.

D’esta manera, este sistema permetrà disposar d’una visió unificada de les necessitats de la població a través de la Història Social Electrònica Única, que es recollirà a la targeta SIP.

La vicepresidenta i portaveu de Consell, Mònica Oltra, ha destacat que esta mesura suposarà un “gran avanç modernitzador en la gestió del sistema de serveis socials, així com en la qualitat d’atenció de les persones usuàries i permetrà innovar en l’àmbit de les polítiques sanitàries i socials per afrontar les noves necessitats”.

Oltra ha recordat que actualment la Comunitat Valenciana disposa d’un sistema per a la gestió de la història sanitària electrònica única, però diferents sistemes amb diferent grau d’implantació, que no donen cobertura completa i integrada a la història social.

“Tenint en compte que l’àmbit de la salut i l’àmbit social estan fortament relacionats, cal que els sistemes de serveis socials i sanitaris compartisquen informació“, ha apuntat.

D’esta manera es pot comptar amb “una visió integral de la persona que permeta donar l’atenció especialitzada més adequada, així com facilitar la gestió òptima dels recursos disponibles”.

La vicepresidenta ha explicat que, amb el nou sistema únic que es posarà en marxa, “en estar tota la informació a la SIP, que és una targeta poblacional, i poder compartir tot el Sistema Públic Valencià de Serveis Socials la informació sanitària, quan una persona acudeix a un servei d’atenció primària de serveis socials o a una atenció més especialitzada, no haurà de contar cada cop tota la seua història, sinó que esta informació, igual que la història sanitària, estarà també a la targeta”.

“De la mateixa manera, la història social podrà ser compartida també pels serveis d’atenció sanitària”, ha afegit la vicepresidenta.

En este punt, ha recorregut al supòsit “d’una dona que és atesa a un Centre Dona 24 Hores de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives arriba al metge per una lesió en una costella. En este cas, el professional sanitari podrà comprovar en passar la SIP que esta persona està atesa als serveis especialitzats per violència de gènere. Per tant, ja no tindrà la mateixa mirada sobre esta lesió”.

Per tot això, ha ressaltat, el nou sistema permetrà prestar “un millor servei a la ciutadania que requerisca  atenció tant del sistema de serveis socials com del sanitari, a qualsevol dels nivells d’atenció existents, tant en centres de salut com d’atenció especialitzada, hospitals, serveis socials de base, unitats de suport, centres residencials, etc.”.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies