València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

La vespa asiàtica, la perillosa plaga que està envaint la Comunitat Valenciana

Es tracta d’una espècie invasora que mata i devora les abelles autòctones
Un exemplar de vespa asiàtica | Cedida

 

La vespa asiàtica, també coneguda com a 'vespa assassina' —perquè mata i devora les abelles autòctones— està sent un dels temes del moment per culpa de la seua ràpida expansió pel nostre territori. Es tracta d'una espècie invasora, que es va detectar per primera vegada a Europa, a França, l'any 2004, en un carregament de ceràmica per jardineria que va arribar de la Xina.

 

Gràcies a la seua gran capacitat per reproduir-se i dispersar-se, es va expandir ràpidament al nostre país. Malgrat no ser més agressiva per a les persones que les abelles autòctones, les seues picades deixen anar més verí i pot arribar a ser molt perillós per a les persones que són al·lèrgiques a aquests animals. En els últims mesos ja s'han produït dosmorts a Galícia per picades d'aquest insecte.

 

Presenta grans diferències amb les vespes autòctones

La vespa asiàtica mesura uns tres centímetres i mig, una mida molt superior al centímetre i mig que fan les abelles pròpies del nostre territori. El color també és un tret diferencial, ja que mentre les vespes autòctones es caracteritzen per les seves ratlles negres i grogues a l'abdomen, l'espècie invasora té el tòrax negre i l'abdomen de color marró, amb una franja groga.