Vilafranca i Altea són reconegudes amb la Capitalitat Cultural 2019 de la Generalitat Valenciana

 


Rebre les notícies de València Diari

El títol honorífic de Capital Cultural Valenciana que impulsa la Generalitat Valenciana recaurà aquest any 2019 sobre els municipis de Vilafranca, a l’Alt Maestrat, i Altea, a la Marina Baixa. Així es donava a conéixer recentment per part de la comissió encarregada d’atorgar aquest reconeixement, que ja ostenten Sagunt (El Camp de Morvedre) i Potries (La Safor), que el van rebre el títol de Capitalitat Cultural 2018-2019, així com Gandia (La Safor), que va ser la primera, reconeguda amb la Capitalitat 2017-2018.

Enguany, igual que ja es va fer en l’edició 2018-2019, s’han seleccionat dos municipis en lloc d’un. Aquesta forma d’atorgar els títols permet reconéixer municipis de més de 5.000 habitants i altres de menys de 5.000 habitants.

El Conseller de Cultura, Vicent Marzà, destacava la importància d’aquests títols i de la cultura com a forma de vertebració, i assenyalava que enguany el reconeixement recau sobre un municipi de Castelló i altre d’Alacant, com a exemple de la diversitat cultural valenciana.

Les candidatures per a aquest títol de Capitalitat Cultural Valenciana són avaluades per una comissió formada per diversos membres. Entre ells es troba el conseller de Cultura, Vicent Marzà; el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona; la directora general de Cultura, Carmen Amoraga, i el director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos. També participen els caps dels serveis territorials de Cultura de Castelló, València i Alacant, les universitats, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, l’Agència Valenciana de Turisme i el Consell Valencià de Cultura.

Vilafranca i Altea

Vilafranca, de menys de 5.000 habitants, ha sigut reconeguda per comptar amb una oferta cultural on participa molt el teixit associatiu i la població en general, que s’implica en l’organització de l’agenda d’actes i activitats de tipus cultural, esportiu i educatiu. També s’ha volgut reconéixer la simbiosi que el municipi fa entre la cultura i l’educació, implicant als dos centres educatius de la localitat col·legi i institut, en el foment de la cultura i l’art. Per últim, s’ha reconegut també la gastronomia i la riquesa de fauna de la zona.

Altea, de més de 5.000 habitants, ha rebut aquest títol per la seua ampla oferta cultural, de molta qualitat, i formada per activitats de diferents àmbits com la música, els espectacles, el patrimoni o les arts. A més, també s’ha considerat l’elevada presència de premis, festivals i altres esdeveniments que té la localitat, així com els seus espais d’oci i instal·lacions culturals. Per últim, s’ha valorat el fet de crear una imatge gràfica pròpia amb la qual canalitzar i fer créixer tots els projectes de cultura de la ciutat.

 

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies