València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Apareixen cucs en el menjar dels alumnes de sisé de Primaria d'un col·legi valencià

L'alarma que es va generar va fer que la direcció del centre convocarà una reunió d'urgència amb l'Associació de Mares i Pares per tal de donar explicacions al voltant d'aquest succés.
Imatge d'arxiu d'un menjador escolar | València Diari

 

Els pares i mares d'un col·legi de la Ciutat d'Alacant van detectar el passat 25 de desembre la presència de cucs en el menjar servit eixe dia en uns pocs plats de salmó amb pésols. La Comunitat educativa va ser alertada en el mateix moment del succés per a no procedir més menjar d'eixa cassola i els plats van ser substituïts per salmó a la planxa.

El col·legi va haver de convocar una reunió d'urgència i emetre un comunicat informant que va ser un episodi puntual i que la salut dels menors no estava en risc. La mateixa nota assegurava que els cucs sols s'havien identificat en uns pocs plats de menjar. El director del centre, Javier Soler, informava que el salmó en pésols anava acompanyat per creïlles, salsa de peix, maizena i anet, sent aquest últim ingredient el culpable de l'aparició dels cucs. El mateix director remarca que l'ingredient en qüestió es trobava dins dels terminis per al seu consum apte.

El mateix comunicat apunta  que cap dels alumnes es va sentir indispost després d'ingerir el menú, ja que la resta d'ingredients estaven en perfecte estat. El centre remarca que l'aparició de cucs sols va afectar els alumnes de l'últim curs de primària i en una cassola concreta, retirant de seguida la mateixa després de localitzar l'aparició.

El centre i l'empresa milloraran les mesures preventives 

El centre escolar i l'empresa Servalia, empresa que porta treballant més de 6 anys amb l'escola, adoptaran mesures per a evitar aquest tipus de situacions. Les espècies  de poc us freqüent com pot ser l'anet es compraran en pots més menuts i seran conservades en una càmera frigorífica. A més a més, abans de servir aquest tipus d'espècie el personal de l'empresa de menjar comprovarà al mateix moment l'estat d'aquestes. 

Reunió d'urgència

L'alarma que es va generar va fer que la direcció del centre convocarà una reunió d'urgència amb l'Associació de Mares i Pares per tal de donar explicacions al voltant d'aquest succés. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!