Arrestat un home que va robar una torre d'alta tensió valorada en 3.000 € i la va revendre per 10

Els agents, després de realitzar diverses gestions per centres de reciclatge de la província, van poder recuperar tot el material robat
Peces de la torre d'alta tensió | Guàrdia Civil

 

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut en la localitat alacantina de Villena a tres homes per la seua presumpta relació amb robatoris comesos en camps i polígons industrials. Un d'ells va arribar a robar una torre d'alta tensió valorada en 3.000 euros que posteriorment va revendre per 10. 

  

L'Equip ROCA de la Guàrdia Civil a Ibi, especialitzat en la recerca de robatoris en el camp i en polígons industrials, va començar una operació el mes de març després del robatori d'un forn de gran grandària i de diverses safates metàl·liques, que s'emmagatzemaven en una nau industrial de Villena, explica l'Institut Armat. 

  

Els agents, després de realitzar diverses gestions per centres de reciclatge de la província, van poder recuperar tot el material robat, encara que inservible, a causa dels talls que havien realitzat per al seu robatori i trasllat. Les successives recerques van permetre conéixer la identitat dels suposats autors, tres homes drogodependents residents a Villena i amb antecedents policials per fets similars.

  

Es donava la circumstància que aquestes persones, en no tindre vehicle a motor per als seus desplaçaments, traslladaven els efectes robats en carros de supermercats. A més, es va poder saber que un d'ells va robar una torre d'alta tensió, valorada en 3.000 euros, però venuda per tan sols 10 euros. Aquesta torre, una vegada recuperada pels investigadors, s'ha lliurat als tècnics de l'empresa, ja que el material és reutilitzable.

  

Finalment, la Guàrdia Civil ha detingut a aquests tres homes de nacionalitat espanyola i d'entre 42 i 52 anys, com a presumptes autors de tres delictes de robatori amb força, quedant en llibertat amb càrrecs. 

  

ROBATORI DE GASOIL

D'altra banda, la Guàrdia Civil ha informat d'una segona operació relacionada amb el robatori de gasoil en explotacions agrícoles que ha consistit en la detenció de quatre homes com a presumptes autors de delictes de robatori amb força i un delicte de pertinença a grup criminal, per la sostracció de 1.500 litres de gasoil dels tractors d'una explotació agrícola de la localitat de Novelda, que va causar un perjudici econòmic a l'empresa de 1.200 euros. 

  

Aquestes persones (de nacionalitat romanesa i de 22 i 42 anys) solien aprofitar els dies en què havien repostat la maquinària per a acudir a primeres hores de la nit, forçar la tanca perimetral, trencar el tap dels dipòsits i succionar amb una goma el combustible. 

  

L'Equip ROCA de la Guàrdia Civil, va sospitar que es poguera tractar dels mateixos autors que van detindre en l'estiu de 2018, per haver comés, presumptament, nou robatoris de combustible amb el mateix modus operandi. 

  

Després de realitzar diversos serveis de vigilància intensiva durant quatre mesos sobre aquestes persones, els agents van obtindre els indicis necessaris per a constatar que es tractava d'un grup criminal assentat a Elx, compost per quatre homes de nacionalitat romanesa, dedicats a la sostracció de combustible. 

  

La detenció es va produir després del desplegament d'un operatiu policial en la localitat de Novelda, quan aquestes persones es disposaven a iniciar la seua jornada laboral. Una vegada posats a disposició judicial, han quedat en llibertat amb càrrecs.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!