Condemnat a sis mesos de presó un cap de cuina per assetjar a una subordinada: "Mira'm el plàtan"

El cuiner va protagonitzar uns episodis que van humiliar i van avergonyir a la dona
Personal de cuina treballant | Cedida 

 

La Secció Segona de l'Audiència Provincial d'Alacant ha condemnat a sis mesos de presó a un cap de cuina d'un col·legi de la ciutat per un delicte d'assetjament laboral comés sobre una companya de treball que era la seua subordinada, i a la qual va arribar a dir frases com "mira'm el plàtan", al mateix temps que es col·locava aquesta fruita a l'altura dels genitals.

  

D'aquesta forma, la sala confirma la sentència del Jutjat penal número dos d'Alacant que va considerar que la víctima, una ajudant de neteja i de cuina, va ser "avergonyida i humiliada" pel condemnat quan van coincidir treballant en un col·legi d'Alacant, segons una sentència facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana consultada per Europa Press.

  

La dona va treballar en el col·legi on van succeir els fets entre abril i juny de 2016 amb un contracte temporal. En una ocasió el seu cap es va dirigir a ella i li va dir "mira'm el plàtan", en referència a la fruita que s'havia col·locat a l'altura dels genitals.

  

Ja el mes de juny, va aprofitar que la dona havia entrat on guardaven els objectes de neteja per a subjectar la porta i impedir que eixira mentre li deia des de fora "perquè sé que tens parella, si no et posava fina filipina, que estàs molt bona". Tres dies després, quan la treballadora portava un carro amb les safates, el cuiner li va pegar una bufetada en el coll, uns episodis que van humiliar i van avergonyir a la dona.

  

El cuiner va recórrer la condemna al·legant error en l'apreciació de la prova i vulneració del dret a la presumpció d'innocència, i va relacionar els fets amb "bromes de mal gust" i amb un "comportament inadequat, desconsiderat, maleducat o irrespectuós". No obstant això, la Secció Segona de l'Audiència alacantina creu que en aquest cas existix prova de càrrec suficient per a enervar el principi de presunció d'innocència.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!