Detingut a Orihuela un fugitiu buscat per Suïssa per tràfic de drogues

 

La Policia Nacional ha detingut a Oriola, a la comarca del Baix Segura, a un home de 48 anys i nacionalitat italiana buscat per les autoritats suïsses com a presumpte autor d’un delicte de tràfic de drogues. Tenia vigent des de 2013 una ordre europea de detenció i lliurament amb finalitats d’extradició per escapar-se de la justícia. 

 

L’operació va arrencar quan el grup de la policia judicial de la comissaria d’Oriola va rebre l’ordre internacional de detenció i va començar la recerca del presumpte traficant per la localitat. Aquest dispositiu va aconseguir localitzar al sospitós mentre passejava “tranquil·lament” per un carrer d’Oriola, sent detingut posteriorment, informa la Prefectura Superior de Policia en un comunicat.

  

El reclamat va estar presumptament vinculat al tràfic de cocaïna i haixix. Per aquests fets va fugir a diversos llocs, fins que finalment es va refugiar en la localitat d’Oriola on ha sigut localitzat. Aquest home, de 48 anys i nacionalitat italiana, va passar a la disposició del Jutjat Central d’Instrucció de l’Audiència Nacional, que serà l’encarregat de decidir sobre la seua extradició.

Detingudes 29 persones dedicades a la regularització de migrants a canvi de diners

Agents de la Policia Nacional ha detingut a 29 persones que presumptament formaven part d’una organització dedicada a la regularització de migrants sol·licitants d’un permís de residència per arrelament a canvi d’importants sumes de diners.

 

En concret, s’ha arrestat a 29 persones, deu d’elles detingudes a Alacant, onze a Pamplona, cinc a Saragossa, dues a Àlaba i una a Girona; pel que es va donar per conclosa l’11 d’abril.

 

La investigació es va iniciar a Alacant fa aproximadament tres mesos, arran de constatar que ciutadans àrabs, suposadament establits en la localitat alacantina de Montfort, estarien obtenint la targeta de residència de manera fraudulenta, en presentar en l’oficina d’estrangers d’Alacant un certificat històric d’empadronament d’aquesta localitat, sense existir realment el domicili que figurava en aquest, segons ha informat el cos policial en un comunicat.

 

Després de l’estudi de diverses sol·licituds, els investigadors van observar que el passaport que constava en el certificat d’empadronament havia sigut expedit en dates posteriors a la que constava com a alta en el padró, la qual cosa va motivar l’obertura d’una via d’investigació dirigida a esbrinar una possible alteració en les dates.

 

Agents de la investigació van determinar, després d’estudiar diversos expedients d’estrangeria, que els certificats d’empadronament aportats eren originals i que no havien sigut alterats, per la qual cosa es va sol·licitar de l’Ajuntament de Montfort els documents aportats per a l’alta.

 

Els efectius van comprovar que no existia cap constància documental, per la qual cosa van esbrinar la possible existència d’alguna persona que poguera estar implicada en la introducció d’altes fraudulentes en les base de dades d’aquesta entitat.

 

Després de realitzar els registres de la base de dades del padró d’habitants, els investigadors van confirmar que 63 persones havien sigut donades d’alta en dates molt posteriors a les que realment constava, així com que totes elles van ser realitzades utilitzant domicilis inexistents. Van esbrinar que aquesta activitat es va iniciar en 2015, per la qual cosa totes les perquisicions es van centrar en donar amb la persona que estava encarregada del padró en aqueixa data.

 

A partir d’aquell moment, es va procedir a sol·licitar la col·laboració de les diferents Brigades Provincials d’Estrangeria de les províncies on es va comprovar que existien sol·licitants que havien aportat certificats històrics de Montfort. Així van corroborar que la persona investigada suposadament realitzava el certificat a través d’intermediaris, per la qual cosa presumiblement arribava a percebre fins a 3.000 euros de l’interessat en un alta amb data anterior a la real.

 

La policia estima que al voltant de 30 persones podrien haver obtingut el permís de residència a través del frau investigat. S’han constatat 56 sol·licituds de permisos de residència amb altes presumptament fraudulentes. L’operació ha sigut duta a terme per la UCRIF d’Alacant, amb la col·laboració de les Comissaries de Pamplona, Zaragoza, Àlaba i Girona; per a les detencions.

ÚLTIMES NOTÍCIES