València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Estabilitzat el gran incendi de Castell de Castells

El foc s'ha declarat aquest diumenge al voltant de les 15.30 hores
Incendi a Castell de Castells | Generalitat

 

Un total de huit mitjans aeris, al costat de mitjans terrestres, treballen aquest diumenge en l'extinció d'un incendi a Castell de Castells, a Alacant, que ha obligat a activar l'Índex de Gravetat Potencial Nivell 1 ja que amenaça béns no forestals, segons ha informat Emergències en el seu compte de Twitter. 

  

En total, s'han mobilitzat huit unitats aèries, tres unitats de Bombers Forestals de la Generalitat, quatre vehicles, tres autobombes i un helicòpter Kamov del Ministeri d'Agricultura.

  

El foc s'ha declarat aquest diumenge al voltant de les 15.30 hores a Benigembla, segons han requerit fonts del Consorci Provincial de Bombers a Europa Press. Entorn a les 16.40 hores, aquest incendi ha pres direcció a Castell de Castells. 

  

Els efectius del dispositiu d'extinció de l'incendi declarat aquest diumenge a Castell de Castells han donat el foc per estabilitzat, segons ha informat Emergències en el seu compte de Twitter. 

  

En total, han treballat en l'extinció huit unitats aèries, tres unitats de Bombers Forestals de la Generalitat, quatre vehicles, tres autobombes i un helicòpter Kamov del Ministeri d'Agricultura, que també s'ha retirat. El Lloc de Comandament Avançat (PMA) ha notificat al voltant de les 20.30 hores que l'incendi ha sigut estabilitzat. 

 

Una dona, desallotjada contra la seua voluntat quan intentava apagar amb botelles d'aigua un incendi

Agents de la Policia Nacional i la Policia Local de València han auxiliat a una dona d'un edifici del districte de Russafa de València en el qual s'havia produït un incendi, mentre tractava d'apagar el foc amb botelles d'aigua, i la van haver de fer eixir en contra de la seua voluntat. A més, els agents van haver de desallotjar a una altra dona i una de les policies va ser assistida en un hospital de València per inhalació de fums. 

  

Els fets van ocórrer aquest dijous al matí, quan els agents que realitzaven labors de prevenció van observar una columna de fum, per la qual cosa van baixar del cotxe i van tallar el trànsit, i van escoltar a una dona cridant que es cremava i no podia obrir perquè estava tancada, ha explicat la Policia Nacional en un comunicat. 

  

Els policies van localitzar a un operari que es trobava pròxim a la zona realitzant unes obres i li van demanar que fracturara la cadena amb el cadenat que tancava la porta de la planta baixa. Una vegada oberta, els agents van auxiliar a la dona que demanava auxili i va ser atesa pels serveis sanitaris, ja que presentava una cremada a la mà, i traslladada a un centre sanitari. 

  

En aquest moment, els agents van escoltar a una dona d'un edifici de davant que cridava que hi havia una altra dona en el segon pis, per la qual cosa un indicatiu de Policia Nacional va accedir a l'interior per a inspeccionar si hi havia més gent. 

  

La patrulla va localitzar a una dona que tractava d'apagar l'incendi amb botelles d'aigua, negant-se a eixir, per la qual cosa els policies la van treure en contra de la seua voluntat juntament amb el seu gos. Els bombers van acudir al lloc dels fets i van sufocar l'incendi, a més de comprovar que l'origen del mateix estava en l'última habitació del fons, per la qual cosa es va desallotjar a la família que vivia en el baix.