Intercepten un tràiler a l'A-7 a Alcoi amb 90 quilos de marihuana i haixix amb destinació a Alemanya

La droga estava oculta entre caixes de mercaderia "pantalla".
Imatge del camió interceptat pels agents | Guàrdia Civil d'Alacant

 

Agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han interceptat un tràiler que circulava per la A-7, abans d'arribar a la localitat alacantina d'Alcoi, que transportava de Sant Vicent del Raspeig a Alemanya fins a 90 quilos de marihuana i haixix, ocults entre caixes de mercaderia "pantalla", segons han informat en un comunicat conjunt.

 

La intervenció, en el marc de l'operació policial 'Zingaro/Niza', ha sigut duta a terme de forma conjunta per agents de l'Equip contra la Delinqüència Organitzada i Antidroga (EDOA) de la Comandància de la Guàrdia Civil d'Alacant i agents de la Brigada Local de Policia Judicial de la Policia Nacional de Lorca (Múrcia).

 

D'aquesta forma, s'ha aconseguit la desarticulació d'una organització els membres de la qual suposadament es dedicaven al tràfic de droga i la seua distribució des d'Espanya a diferents països de la Unió Europea.

 

La investigació va començar en tindre els agents coneixement de l'existència d'una nau industrial situada en Sant Vicent del Raspeig, des de la qual es podria estar realitzant transports de substàncies estupefaents cap a diversos països d'Europa, utilitzant per a això camions de gran tonatge.

 

Entre la càrrega "legal" d'aquests transports aniria oculta la substància il·legal. Els agents van observar que la nau industrial romania sempre tancada, sense cap mena d'activitat laboral en el seu interior, excepte les visites "puntuals" que realitzaven l'arrendatari i un altre individu, qui va ser també identificat i que, igual que l'anterior, presentava antecedents pel mateix tipus de delicte contra la salut pública.

 

A primera hora de la vesprada del passat dia 24 de gener, un camió de gran tonatge va arribar a la nau i els investigats van començar a carregar-ho amb nombroses caixes de cartó paletitzades. Una vegada completada la càrrega, els investigats van abandonar el lloc i el vehicle va iniciar la seua marxa per l'autovia A-7, en direcció Alcoi-València.

 

Davant la "més que probable possibilitat" que el camió estiguera transportant algun tipus de substància estupefaent, els agents van sol·licitar suport de personal uniformat, pertanyent a la USECIC (Unitat de Seguretat Ciutadana de la Comandància de la Guàrdia Civil d'Alacant), perquè procediren a la detenció del camió, a fi de comprovar la seua càrrega, amb el suport del Servei Cinològic de la Comandància.

 

El camió va ser interceptat abans d'arribar a Alcoi i la seua càrrega va ser examinada pel gos detector de substàncies estupefaents, que va marcar una zona específica. Els agents van realitzar un tall en una de les caixes, que va resultar contindre borses plenes d'una substància vegetal, a primera vista marihuana.

 

Es va decidir llavors traslladar el vehicle a instal·lacions de la Guàrdia Civil a Alacant per a procedir a examinar el contingut exacte de la càrrega i verificar si hi havia més quantitat de substàncies estupefaents.

 

Utensilis d'un sol ús

Una vegada analitzada detalladament la mercaderia que transportava, es va poder verificar que consistia en caixes de cartó apilades, paletitzades amb fleix de plàstic, quasi totes elles buides o, si alguna contenia alguna cosa, era "utensilis d'un sol ús, com a roba usada, llana, cartons, fins i tot rajoles". Per tant, es tractava de la denominada "mercaderia pantalla", "que s'usa per a justificar la circulació del vehicle pesat en cas de possibles inspeccions o controls".

 

En la part inferior de tres palets, els més pegats a la cabina del camió per a dificultar la seua inspecció, els agents van localitzar diverses caixes que contenien borses amb substància vegetal (cànnabis sativa) i unes altres que contenien 21 pastilles de substància vegetal premsada (haixix), sent el pes aproximat de la marihuana de 70 quilograms i de l'haixix 20 quilograms.

 

Aquesta droga, la destinació de la qual era una important ciutat industrial Alemanya, hauria aconseguit en el mercat un valor aproximat de mig milió d'euros, per ser aquestes substàncies molt cotitzades en el mercat alemany. La substància estupefaent intervinguda va ser remesa a l'Àrea de Sanitat de la Subdelegació del Govern a Alacant, a fi de realitzar el corresponent Informe Analític.

 

Com a resultat de l'operació els agents van detindre a tres persones, tres espanyols de 38, 44 i 60 anys, com els presumptes autors d'un delicte de pertinença a organització criminal i un altre contra la salut pública. Els tres ja han sigut posats a la disposició de l'autoritat judicial d'Alacant i estan a l'espera de judici.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!