La Policia rescata a tres dones obligades a prostituir-se a Benidorm

Les víctimes es trobaven en una situació de total vulnerabilitat en no tindre documentació ni diners.
Imatge de l'operació portada a terme per la Policia Nacional | Policia Nacional

 

Agents de la Policia Nacional han alliberat a Benidorm (La Marina Baixa) a tres víctimes de tràfic d'éssers humans que eren prostituïdes en aquesta localitat. L'operació ha culminat amb la detenció de quatre membres d'una suposada organització criminal dedicada a l'explotació sexual de dones procedents de Colòmbia i Veneçuela.

 

Les víctimes es trobaven en una situació de total vulnerabilitat en no tindre documentació ni diners, després d'haver contret suposadament un deute amb els seus captors de 7.000 euros, ha informat la Comissaria provincial.

 

La investigació va començar l'octubre de l'any passat, quan els investigadors van tindre coneixement de l'existència d'un pis situat a Benidorm on presumiblement podrien trobar-se retingudes diverses dones contra la seua voluntat i obligades a exercir la prostitució.

 

Fruit de les gestions dutes a terme, els investigadors van determinar el modus operandi de l'organització i van aconseguir identificar als quatre presumptes implicats en la trama i el seu repartiment de funcions dins d'aquesta.

 

Un dels integrants s'encarregava presumptament de captar a Colòmbia i Veneçuela a dones que es trobaren en una situació econòmica precària. Les enganyaven prometent-los falses promeses i treballs ben remunerats a Espanya, facilitant-los diners, bitllets d'avió i allotjament, contraient sense adonar-se un deute pròxim als 7.000 euros, que haurien de pagar posteriorment exercint la prostitució.

 

Una vegada eren traslladades a Espanya, eren conduïdes fins a Benidorm, on presumptament les retindrien en un domicili amb aqueix propòsit. Fruit de les gestions dutes a terme, els agents van localitzar el domicili on presumptament s'estava duent a terme l'il·lícit, i van comprovar el tràfec de persones que freqüentaven l'habitatge durant les 24 hores del dia. D'aquesta manera van identificar a un altre dels presumptes responsables, qui a més traslladava a vegades a les dones fins a un altre domicili a Elx, on presumptament les obligaven també a prostituir-se.

 

Els agents van identificar a altres dues persones implicades en l'entramat, dedicat a explotar sexualment a les seues víctimes. Finalment es va posar en marxa l'operatiu policial que va conduir a la detenció a Benidorm i Elx dels quatre presumptes responsables de l'organització, encarregats de la captació, trasllat, acolliment i explotació sexual de les seues víctimes. D'aquesta forma es va alliberar a tres dones, víctimes d'aquests delictes.

 

L'operació ha sigut duta a terme per agents de la Brigada d'Estrangeria i de Seguretat Ciutadana de la Comissaria de la Policia Nacional de Benidorm.

 

Per a la denúncia anònima i confidencial, sense que la telefonada quede reflectida en la factura, la Policia Nacional compta amb un telèfon, el 900 10 50 90, a més del correu electrònic 'trata@policia.es'.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram