Sis senderistes d'Alzira resulten ferits després de ser envestits per una vaca a Orba

L'animal es va escapar d'un corral i va perseguir els senderistes per la muntanya.
Imatge d'arxiu | Cedida

 

El passat mes de febrer un grup de senderistes patien l'atac d'una vaca mentre es trobaven en una zona de muntanya del terme municipal d'Orba, a la comarca de la Marina Alta. En el succés, a més dels senderistes, que formaven part de l'Associació de Muntanya Baladre Explorer d'Alzira, també va resultar ferit un esportista d'origen anglés que estava a la zona.

 

Els fets van ocórrer a meitat del passat mes de febrer. Els senderistes es van trobar de font amb la vaca, que s'havia escapat d'un corral mentre es trobaven a una pista forestal. L'animal va envestir a l'home anglés, que estava fent footing a la zona, i després va començar a perseguir al grup de senderistes.

 

Antonio Expósito, de l'Associació de Muntanya Baladre Explorer d'Alzira (la Ribera Alta), comentava posteriorment els fets incidint en l'angoixa que durant una estona van viure els senderistes. Així mateix, destacava que el desenllaç dels fets podria haver sigut pitjor.

 

Expósito assenyalava la dificultat que suposava fer front a aquesta situació en un entorn com la muntanya, ja que al voltant només hi havia pins alts als quals no es podia pujar, i era molt difícil buscar un lloc segur. Alguns dels senderistes van aconseguir pujar a un arbre de poca altura, llançar-se a terra o córrer, amb l'objectiu d'esquivar la vaca, de més de 300 quilos, o fugir d'ella.

 

Finalment, després d'una llarga estona, va acudir el ramader, propietari de la vaca, qui va controlar l'animal i es va disculpar pels fets. Així mateix, va assenyalar que la vaca s'havia escapat.

 

Un dels membres del grup va resultar ferit de gravetat per les envestides de la vaca, i ha estat diverses setmanes recuperant-se, després de ser evacuat en ambulància a l'hospital de Dénia i operat posteriorment.

 

Altres cinc persones de l'associació de muntanya també van patir ferides de caràcter lleu.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!