L'Ajuntament de Val猫ncia detecta un intent d'estafa en un correu que suplantava la identitat d'una regidora

Es tracta de la regidora de Servicis Central T猫cnics i de Contractaci贸
Sol路licitaven les factures de les obres d'execuci贸 del projecte Corredor Verd-Blau | Wikipedia

L'Ajuntament de Val猫ncia ha detectat un intent d'estafa en els servicis relacionats amb la contractaci贸 p煤blica a partir d'un correu electr貌nic en el que se suplantava la identitat de la regidora de Servicis Centrals T猫cnics i de Contractaci贸, Luisa Notario, i per mitj脿 del que se sol路licitaven les factures relacionades amb les obres d'execuci贸 del projecte 'Corredor Verd-Blau Grow Green', segons han confirmat fonts municipals.

El missatge, datat el 8 de desembre passat, va ser detectat per una cap de servici que va dubtar d'ell i va preguntar a Notario sobre este tema. El correu, procedent de 芦ger猫ncia de projectes禄, indicava al seu destinatari que comunicava amb la 芦instituci贸 de part de Regidoria Delegada de Contractaci贸 de l'Ajuntament de Val猫ncia禄 i en relaci贸 a un contracte, del que donava n煤mero d'expedient i precisava l'objecte.

Este 煤ltim al路ludia al contracte 芦obres d'execuci贸 del projecte denominat 'Corredor Verd-Blau Grow Green' redactat en el marc del conveni europeu Grant Agreement禄.

En el correu, al final del que donava les gr脿cies l'edil Luis Notario com a responsable de la Regidoria Delegada i Contractaci贸 de l'Ajuntament de Val猫ncia, s'exposava que es necessitava 芦rebre, en format pdf, la factura relacionada amb este contracte, abans d'enviar-lo a trav茅s de FACe, per a revisi贸 i amb la finalitat d'assegurar-se de qu猫 tots els possibles errors s'eliminen des del principi禄. De la mateixa manera, apuntava que si la factura reclamada ja havia sigut enviada, que s'incloguera justificant en pdf.

Detecci贸 de l'estafa

La detecci贸 d'este intent d'estafa a l'Ajuntament de Val猫ncia ha tingut lloc despr茅s de qu猫 a finals de l'estiu de 2019 es cometera un frau, que s'est脿 investigant judicialment, en l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Val猫ncia, dependent d'este consistori, amb el que es van extraure d'esta entitat 4 milions d'euros, una quantitat que no s'ha recuperat de moment. Esta estafa es va dur a terme a partir de correus electr貌nics que suplantaven la identitat del president de la companyia i edil de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

A partir de la detecci贸 del missatge demanant factures del 'Corredor Verd-Blau Grow Green' i d'una comunicaci贸 publicada pel Ministeri d'Hisenda a trav茅s de la Plataforma de Contractaci贸 del Sector P煤blic (PLACSP) per a advertir de la recepci贸 per part dels candidats i licitadors dels contractes p煤blics, l'Ajuntament de Val猫ncia va emetre este dimecres, des de la Sotssecretaria General, una circular interna per a alertar d'estos intents.

Per mitj脿 d'este escrit s'ha avisat als diferents servicis municipals relacionats amb la contractaci贸 de 芦correus electr貌nics fraudulents en l'脿mbit de les licitacions de la contractaci贸 p煤blica禄.

D'esta forma, esta administraci贸 local explica que 芦la Plataforma de Contractaci贸 del Sector P煤blic ha publicat, des de fa algunes setmanes, un av铆s important per als candidats i per als 貌rgans de contractaci贸禄 en el que indica que 芦reben correus electr貌nics fraudulents en els que se suplanta, b茅 la identitat de la Plataforma de Contractaci贸 del Sector p煤blic o b茅 la de la persona Responsable de l'脪rgan de Contrataci贸 (ROC)禄.

Igualment, es precisa que l'objecte era 芦que l'empresa adjudicat脿ria ingresse la garantia definitiva en un compte corrent o emeta la corresponent factura i l'envie al ROC per a ser objecte de revisi贸禄.

Fer extensiu l'av铆s

芦Per aix貌, volem fer extensiu este av铆s als servicis gestors, perqu猫 al seu torn ho compartisquen amb les empreses amb les que tenen contractes en vigor禄, apunta l'administraci贸 municipal en el seu escrit, alhora que recorda que la PLACSP nom茅s envia correus a operadors econ貌mics des de determinats comptes que facilita i ressalta que les persones responsables dels 脪rgans de Contractaci贸 de l'Ajuntament de Val猫ncia el fan des d'unes altres que tamb茅 cita.

Amb tot, en la circular es recorda que 芦sempre ha de tindre's la major cautela possible abans de respondre a qualsevol correu i informar el Sertic (Servici Tecnologies Informaci贸 i Comunicacions) sobre qualsevol sospita de correu fraudulent禄 que es tinga.

芦Hem considerat necessari que el personal municipal estiga assabentat i tinga tota la informaci贸 sobre els intents d'estafa que s'estan produint en algunes administracions p煤bliques, incl貌s el propi Ajuntament, i sobre l'alerta que en este sentit ha llan莽at la Plataforma de Contractaci贸 del Sector P煤blic per a que intensifiquen, si 茅s necessari, la vigil脿ncia禄, ha manifestat Luisa Notario.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Sagunt invertix en la millora de la Casa Municipal de Cultura" "Experts avisen que alguns tractaments no funcionen amb les noves variants del virus"