Alacant multarà en dos mesos als patinets que circulen a més de 25 quilòmetres per hora

Els patinets hauran de portar timbre, llums davanteres i posteriors i elements reflectors degudament homologats
La nova norma aprovada entrarà en vigor en agost | ACN

El ple de l'Ajuntament d'Alacant ha aprovat hui de manera definitiva la nova regulaci√≥ de l'Ordenan√ßa de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) amb la que delimita les condicions de circulaci√≥ dels patinets el√®ctrics en la ciutat, que tindran com a velocitat m√†xima els 25 quil√≤metres per hora, i les multes es comen√ßaran a imposar dins de dos mesos.

La nova normativa establix l'obligaci√≥ de portar casc, prohibix circular per la voreres i establix una velocitat m√†xima de 25 quil√≤metres hora. A dem√©s, establix com a espais per a la seua circulaci√≥ els carrers d'un carril i un sentit, les zona 30, cicle-calles, carrers a 30 quil√≤metres hora, i carrils bici, de manera que queda prohibit el seu pas per les voreres, voreres-bici, passejos pavimentats i zones per als vianants.

Finalment, tamb√© concreta que els patinets hauran de portar timbre, llums davanteres i posteriors i elements reflectors degudament homologats, i recomana la subscripci√≥ d'una asseguran√ßa de responsabilitat civil.

Tres classes de multes

La nova norma aprovada entrar√† en vigor en agost, una volta es publique en el Butllet√≠ Oficial de la Prov√≠ncia (BOP), encara que es preveu una morat√≤ria de 60 dies per a la seua aplicaci√≥ efectiva. √Čs a dir, que la Policia Local es dedicar√† durant els dos pr√≤xims mesos a informar als usuaris de patinets sobre les condicions d'√ļs dels patinets abans de poder imposar-les.

L'ordenan√ßa concreta un r√®gim sancionador en funci√≥ de la gravetat de cada classe d'infracci√≥: les lleus es castigaran amb multes de fins a 100 euros; les greus, amb sancions de 101 a 200 euros, i les molt greus, de 201 a 500 euros.

El regidor de Mobilitat, Jos√© Ram√≥n Gonz√°lez, ha celebrat que ¬ędespr√©s de nou mesos de tramitaci√≥ amb dos exposicions p√ļbliques i amb la major participaci√≥ p√ļblica nasca una bona i necess√†ria ordenan√ßa en Alacant per a regular la circulaci√≥ dels patinets el√®ctrics de manera segura i limitant la seua velocitat a 25 quil√≤metres per hora¬Ľ.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"Estos s√≥n els protocols per al nou curs universitari en el territori valenci√†" "L'√ļltim anunci de la Generalitat: Mobilitzaci√≥ de les forces de seguretat"