Alacant no contempla suspendre les Fogueres, però aplica aforaments màxims de 500 persones

Ho ha anunciat l'Ajuntament este dimecres
Les fogueres marquen la tradició de la nit de Sant Joan | Cedit

L'Ajuntament d'Alacant ha indicat que «no s'ha abordat ni es contempla de moment la suspensió de les activitats per Setmana Santa, Santa Faç o les Fogueres de Sant Joan». No obstant això, de moment, l'alcalde, Luis Barcalan, ha anunciat que el consistori seguirà les instruccions del Govern i la Generalitat «sobre els aforaments màxims recomanats en les diverses activitats i la concurrència de persones de risc a l'hora de decidir la suspensió d'actes».

En concret, ha precisat que es mantindrà la celebració d'actes «sempre que estos es mantinguen dins d'un ambient d'entre 300 i 500 persones com a màxim».  Barcala, acompanyat per la vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, ha mantingut este dimecres una nova reunió amb els portaveus dels grups polítics per a traslladar-los les noves mesures que s'adoptaran des de l'Ajuntament d'Alacant per a aplicar els criteris del Ministeri de Sanitat i la Conselleria de Sanitat per a combatre l'expansió del coronavirus en la ciutat.

L'Ajuntament ha informat que l'alcalde té previst celebrar reunions amb els representants de les fogueres i de la Setmana Santa per a establir amb ells els criteris a seguir en els actes que tindran lloc en els pròxims dies en relació a estes dos activitats.

L'Ajuntament d'Alacant assegura que «se seguiran les instruccions del Govern central i el Consell sobre els aforaments màxims recomanats en les diferents activitats i la concurrència de persones de risc a l'hora de decidir la suspensió d'actes».

També s'ha pres la determinació, després de la decisió de posposar les Falles de València i les festes de la Magdalena de Castelló, «de facilitar als constructors de Fogueres d'Alacant un espai per a guardar els monuments que ara no poden plantar, per a alliberar espai en els seus tallers i que puguen continuar treballant».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els jóvens parlen: «Volem que el Metre arribe a Xirivella»" "Últimes entrades per al 'Llac dels cignes' en el Gran Teatre de Xàtiva"