L'alcalde de Sagunt, 5 regidors i 20 treballadors municipals continuen en quarantena pel coronavirus

Han d'estar aïllats durant 10 dies fins que es tornen a fer les proves
Tots ells continuen aïllats | Ajuntament de Sagunt

Una volta aclarida la situació d'este dissabte quan l'alcalde de Sagunt, en el Camp de Morvedre (València), Darío Moreno, va donar positiu en la prova feta del Covid-19, el regidor delegat del Servici de Prevenció de Riscos Laborals, Javier Timón, ha volgut aclarir algunes dades publicades i el protocol a seguir i la situació actual.

Una volta conegut el resultat positiu, Javier Timón es va traslladar al servici d'urgències de l'Hospital de Sagunt per a rebre instruccions sobre el protocol a seguir per part dels diferents contactes. En eixe moment, la metgessa del servici d'urgències va informar que tots els contactes havien de fer quarantena preventiva i dir als corresponents metges de capçalera per a explicar cada cas particular i aplicar el protocol que li corresponguera a cada persona.

Una volta fetes les gestions en el departament de Salut Pública, es va decretar que tots aquells que no havien estat reunits amb l'alcalde per un espai de temps superior a 15 minuts a menys de metre i mig de distància i sense mascareta no eren catalogats com a contactes estrets i havien d'abandonar la quarantena preventiva.

La quarantena serà de 10 dies

Per part seua, les persones que sí que complien amb este requisit van ser declarades contactes estrets, posades en quarantena i en aïllament i a l'espera que els seus corresponents metges de capçalera els cridaren per a citar-los a fer-se les proves. 

Esta quarantena «haurà de fer-se durant 10 dies fins que es repetisquen les proves i es decrete que són casos negatius», ha dit Timón. Cal assenyalar que en esta situació es troben, a demés de l'alcalde, cinc regidors, i altres 20 persones treballadores municipals.

Timó ha destacat que des de l'inici d'este assumpte, s'han mantingut periòdicament informats a tots els portaveus dels grups de l'Oposició i a l'Equip de Govern de totes les novetats que han anat passant i se'ls ha traslladat les corresponents instruccions a seguir, «este matí hem convocat d'urgència el Comité de Seguretat i Salut Laboral per a traslladar tota la informació disponible i donar compte de totes les actuacions fetes pel Servici de Prevenció de Riscos Laborals, a demés de respondre a tots els dubtes i preguntes que s'han formulat per part dels membres».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Pedro Sánchez parla per primera volta sobre l'exili de Joan Carles I" "URGENT: Confirmen 4 brots nous de coronavirus en el territori valencià"