El govern espanyol es planteja allargar els ERTO fins que no hi haja una vacuna fiable

La ministra Yolanda Díaz ha sigut qui ho ha avançat
El govern espanyol allargarà els ERTO mentres no hi haja una vacuna | cedida

Bones notícies per a molts treballadors valencians que s'han vist amb l'aigua al coll a causa de la pandèmia. La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha assegurat este dijous que els ERTO s'allargaran «sense dubte», i no s'ha arriscat a posar una data de caducitat. «Fins que siga necessari», ha insistit la ministra, insinuant que els ERTO existiran mentres no hi haja una vacuna

En una entrevista a IB3 Ràdio, la ministra també ha anunciat que es proposarà que la base de cotització es mantinga en el 70% i no baixe al 50% quan el treballador faça sis mesos que estiga acollit al mecanisme. Cal destacar que Díaz es reunirà este divendres en Palma amb diversos agents socials en el marc de la Mesa de Diàleg Social que ha d'estudiar la prolongació dels ERTO. A demés, també ha indicat que el pagament està garantit gràcies als fons de la Unió Europea.

Pedro Sánchez anuncia un ambiciós pla de recuperació

Este dilluns, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar un ambiciós pla de reformes i recuperació que pretén impulsar el creixement del PIB un 2%, a on els 140.000 milions d'euros de la Unió Europea juguen un paper clau. El dirigent socialista ha reclamat «unitat» als espanyols, davant d'una tardor a on qualsevol escenari està damunt de la taula. «Espanya pot, el pitjor enemic és no creure-ho», va insistir. 

El pla de recuperació, presentat durant la cimera 'España puede. Recuperación, Transformación, Resiliencia' en la Casa Amèrica de Madrid, va ser anunciat davant dels principals empresaris de l'IBEX 35, com la presidenta del Banc Santander, Ana Botín, el president del BBVA, Carlos Torres o el president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete.

«El govern està avançant en els preparatius del pla de recuperació i també per a respondre al repte de les dècades que venen», va indicar Sánchez. L'aposta del president espanyol té com a objectiu «una recuperació ràpida i sostenible» que permeta «accelerar les transformacions que ja necessitava el nostre país».

En eixe sentit, va indicar que hi ha quatre grans reptes d'ara en avant amb el pla de recuperació: la transformació digital, la transformació ecològica, la cohesió social i la unitat per a superar la crisi sanitària i econòmica. El pla de reformes, que està treballant la vicepresidenta Nadia Calviño des de fa mesos, s'està acabant de tancar i s'enviarà a Brussel·les el pròxim mes d'octubre. 

Davant de la situació de la pandèmia, va reconéixer que l'única possibilitat és intentar-ho una volta i una altra fins que les investigacions científiques conseguisquen eliminar el virus del tot. D'altra banda, va recordar el gran pacte d'Europa:  «El nostre país no està s soles en esta crisi. Europa ha estat a l'altura. Europa no ha deixat a soles a Espanya: disposem de 140.000 milions d'euros per gestionar la situació durant els pròxims sis anys i, d'ells, 70.000 milions es distribuiran a través de transferències directes».

Sánchez reclama unitat

Pedro Sánchez, qui va insistir que hi ha al davant els mesos més decisius de la legislatura, va reclamar en tot moment unitat. Assegura que eixe és el repte més gran del segle i va indicar que la primera condició per a superar l'emergència sanitària és «avançar la unitat» i «desterrar la lluita partidista». Unes declaracions que, a nivell polític, s'entenen amb la incògnita de l'aprovació dels pròxims pressupostos generals de l'estat. 

Per una altra banda, va explicar que en segon lloc es necessiten unes institucions sòlides en tot el país. «Necessitem un nou clima polític, marcat per l'estabilitat i la unitat. El govern de coalició pot garantir l'estabilitat de l'executiu dels 40 mesos que tenim al davant». Una unitat que també va reclamar a tota la ciutadania davant de «la incertesa» que s'acosta en l'àmbit epidemiològic amb l'onada de nous casos positius de coronavirus rn la tardor i amb la tornada a l'escola.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció Coronavirus: Pugen, més que ahir, els infectats valencians" "Última hora: 28 brots valencians nous de coronavirus"