Fi dels peatges: L'AP-7 entre Alacant i Tarragona ja és gratuïta

Finalitza el termini concessional de dos dels grans trams de l'AP-7, que sumen 374 quilòmetres de longitud
Un peatge de l'AP-7, en una imatge d'arxiu | ACN

Els peatges en l'AP-7 entre Tarragona i Alacant ja han passat, a partir d'este dimarts, a la història. En concret, a les 20.30, els operaris de l'autopista del Mediterrani han alçat les barreres de protecció i han facilitat l'entrada dels vehicles, sense haver de dur a terme el tradicional pagament. 

En la pràctica suposa que finalitza el termini concessional de dos dels grans trams de l'AP-7, que sumen 374 quilòmetres de longitud, després de quasi 50 anys de peatge per part dels usuaris. Estos trams revertixen ara a l'Administració General de l'Estat, i passen a ser lliures de peatge, és a dir, d'ús gratuït per als usuaris.

A partir d'ara els vehicles ja no hauran d'abonar cap import en el seu recorregut per esta via, i de fet, en alguns municipis, es va començar a retirar les màquines de pagament des de dimecres passat. 

Ara, es procedirà a tapar les màquines expenedores i s'emprarà senyalística tal com ja es va fer l'any passat en l'AP-1 (Burgos-Armiñón), que es va convertir l'1 de desembre de 2018 en la primera autopista lliure de peatge a Espanya.

«Un fet històric»

El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha celebrat hui el fi del peatge en l'AP-7 en el tram entre Tarragona i Alacant, «un fet històric que canviarà la filosofia» de les autopistes, ha augurat. Este és el «major tram d'autopista alliberat fins hui», ha subratllat. 374 quilòmetres, que a partir d'aquest 1 de gener permetran que circular per la Xarxa de Carreteres de l'Estat de la Comunitat Valenciana siga un 93% més barat i suposarà un estalvi anual de 300 milions d'euros per als usuaris.

Quant a l'afecció a la via, Ábalos ha assenyalat que basant-se en experiències anteriors, la previsió del Ministeri és que la circulació augmente al voltant d'un 30%, fet que «no afectarà a la circulació» en la via.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"València desautoritza 'in extremis' una festa de Cap d'Any i deixa centenars d'afectats" "Talls al trànsit este dilluns per la Carrera de Sant Silvestre en València"