Arranca la vacunaci贸 de les forces i cossos de seguretat en el territori valenci脿

La vacunaci贸 es far脿 de dilluns a dissabte
La vacunaci贸 es far脿 de dilluns a dissabte | EP

La Conselleria de Sanitat ha posat en marxa este dilluns la vacunaci贸 dels efectius de les forces i cossos de seguretat de l'Estat en el territori valenci脿, amb la previsi贸 de comen莽ar a immunitzar durant la resta de la setmana a altres col路lectius com els treballadors d'emerg猫ncies.

En conjunt, aix貌 suposa comen莽ar a administrar dosis a unes 24.000 persones en els tres hospitals de campanya habilitats. Hi ha 24.000 dosis d'AstraZeneca disponibles per a gu脿rdies civils, policies locals i auton貌mics, t猫cnics, professionals de Protecci贸 Civil i personal d'emerg猫ncies.

Rebran la dosi de la vacuna els treballadors nascuts en el 1966 o posteriors fins als de 2003, ja que s'usa la vacuna d'AstraZeneca, que est脿 recomanada per a persones de 18 a 55 anys. Als majors de 55 se'ls vacunar脿 quan els corresponga pel seu grup d'edat, detalla la Generalitat en un comunicat.

Vacunaci贸 de dilluns a dissabte

Els membres d'eixos col路lectius estan convocats de 08.00 hores del mat铆 a 20.00 hores de la vesprada de dilluns a dissabte, fins que finalitze la vacunaci贸, amb la previsi贸 de vacunar a 120 persones a l'hora en Alacant, 48 en Castell贸 i 180 en Val猫ncia. Per a estes vacunes, Sanitat ha habilitat els circuits adequats i el personal necessari, amb 15 equips a Val猫ncia, deu a Alacant i quatre a Castell贸.

Eixos professionals s'encarreguen de coordinar el proc茅s des de l'arribada de la persona fins que rep la vacuna i passa a un espai postvacunaci贸, en el que ha d'estar m铆nim 15 minuts en observaci贸 per si apareguera alguna reacci贸 adversa. Tamb茅 est脿 regulat el flux de persones, evitant aglomeracions dins dels hospitals i mantenint en tot moment les mesures preventives.

Paral路lelament, Sanitat continua amb la vacunaci贸 en els grups ja iniciats en el territori valenci脿. Durant esta setmana s'administrar脿 la segona dosi de Pfizer en les resid猫ncies que van iniciar el proc茅s del 8 al 14 de febrer, i en les que tenien brots, en centres de dia amb diversitat funcional i als sanitaris que faltaven.

Els majors de 80 anys i grans dependents rebran previsiblement esta setmana 37.000 dosis de la vacuna de Pfizer. I la de Moderna s'administrar脿 a personal o residents de resid猫ncies, i en hospitals p煤blics i en el Centre de Transfusions.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Rib贸 posa una data per a la possible celebraci贸 de les Falles 2021" "El total de persones que ha rebutjat la vacuna contra el Covid-19 en territori valenci脿"