Augmenta el consum d'un producte tòxic venut com a solució contra el coronavirus

El Servici d'Informació Toxicològica ha anunciat que entre abril i juliol s'han rebut un total de 26 consultes
Una investigadora russa treballant en un laboratori en la busca de la vacuna contra el coronavirus | Europa Press

L'Institut Nacional de Toxicologia del Ministeri de Justícia ha alertat este dilluns de l'increment del consum d'un producte anomenat 'Solución Mineral Milagrosa', que és en realitat una solució tòxica que és nociva per la salut humana. Davant de la situació actual de la pandèmia del coronavirus, dia rere dia apareixen hipotètics productes que asseguren poder combatre el virus. Cal anar molt en compte perquè consumir una d'estes solucions pot costar molt clar.

Concretament, el MMS, sigla de 'suplement mineral miraculós' en anglès, és un derivat del lleixiu nociu per a la salut humana comercialitzat com a desinfectant. El Servici d'Informació Toxicològica (SIT) de l'institut avisa que entre abril i juliol han rebut fins a 26 cridades telefòniques amb relació el consum d'este compost químic.

Això representa un augment de les consultes durant este període de temps si es té en compte que durant tot l'any 2019 només es van fer 8 consultes per intoxicacions. D'esta forma, enguany s'ha sol·licitat informació el triple de voltes. Per este motiu, l'Institut Nacional de Toxicologia recorda que la solució no és apta per al consum humà pels efectes adversos que produix: és irritant per ingesta, inhalació o contacte amb les mucoses o la pell.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Gandia acull una exposició en homenatge a Ovidi Montllor" "El govern espanyol concreta qui rebrà en primer lloc la vacuna contra el coronavirus"