Un col·legi de Xàbia aposta per les classes a l'aire lliure en la tornada a classe

Cada aula a l'aire lliure tindrà espai per a 18 alumnes
Una escola de Xàbia donarà les seues classes en l'aire lliure | iStock
 

Professors, pares i alumnes s'enfronten estos dies a la incertesa de com serà l'inici del nou curs després de mesos de classes online i confinament pel coronavirus. Els dubtes sobre la seguretat en les aules els preocupen en un moment en el que els brots s'estenen per tota la geografia espanyola i la pregunta de si les classes podran tornar a ser presencials està present en els col·legis i instituts.

Segons ha informat el diari 'Levante-EMV', en Xàbia, una localitat situada en la comarca de la Marina Alta (Alacant), el col·legi públic Port de Xàbia ha adaptat les seues instal·lacions per a evitar qualsevol contagi del Covid-19 entre els xiquets. Per este motiu, han transformat les zones exteriors de l'escola en aules.

Per a la directora d'este centre educatiu, Isabel Moreno, el més important ara és començar el curs escolar amb normalitat, garantint la seguretat dels mestres i els seus alumnes. «Apostarem per donar a l'aire lliure totes les classes que puguem. El risc de contagi es reduïx molt», ha indicat.

En les classes hi haurà només 18 alumnes

Els professors del centre porten tot l'estiu treballant perquè el col·legi estiga totalment preparat el dilluns que ve, 7 de setembre -data en la que els xiquets comencen el curs acadèmic-. «L'ajuntament i la conselleria d'Educació estan treballant moltíssim», ha subratllat Moreno, qui ha assegurat al citat mitjà que en estos temps de distàncies volen fer una escola «molt acollidora i oberta».

«Els mestres són, sens dubte, els primers que s'han arromangat. Han posat la terra de les aules a l'aire lliure amb gespa artificial. El centre ha comprat taules de pícnic que seran els nous pupitres escolars. A demés, en cada taula, es posaran tres alumnes, dos en els extrems d'un dels bancs i el tercer enfront d'ells i en el centre de l'altre banc», ha manifestat lsabel Moreno.

En este col·legi de Xàbia, cap classe tindrà més de 18 alumnes. La Conselleria ha enviat tres professors més al Port de Xàbia per al curs escolar. D'altra banda, Isabel Moreno ha aclarit que «en els dies de pluja i fred les classes s'impartiran en espais tancats. Però, si ix el sol, els alumnes faran classe en l'exterior», ha conclòs la directora.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"URGENT: 204 localitats valencianes registren nous casos de coronavirus" "D'esta forma serà la tornada a les universitats"