Els bancs afronten la 'nova normalitat' amb ull posat en els possibles rebrots

Les entitats bancàries treballen en noves mesures per a mantindre el servicis als clients, encara que hi haja nous confinaments
Les entitats bancàries, sector essencial, no han tancat portes a pesar de l'estat d'alarma. | Cedida

El sector bancari ja treballa davant d'un hipotètic rebrot de la pandèmia de coronavirus. La banca, considerada un sector essencial, ha iniciat la fase de l'anomenada 'nova normalitat' amb la tornada del personal a les oficines, però estudia noves mesures de seguretat per tal de mantindre el servici als seus clients davant d'un potencial repunt de casos. D'eixa manera ho avança el digital 'Crónica Global' este dimarts, citant fonts de diferents entitats.

Durant l'estat d'alarma, que es va allargar durant més de tres mesos, els bancs van estar oberts, aplicant estrictes mesures de seguretat, algunes de les que es mantindran en la 'nova normalitat'.

CaixaBank: videotelefonades amb cita prèvia

Durant l'estat d'alarma, CaixaBank va apostar per les videotelefonades per tal de mantindre l'atenció al client. D'eixa manera treballen en els últims detalls del protocol per a que tots els empleats tornen a la faena presencial. Segons fonts de l'entitat bancària citades per 'Crónica Global', en cas que un increment de casos provoque restriccions, els treballadors del banc atendran els clients per videotelefonades.

En este sentit, algunes sucursals de CaixaBank han mantingut este servici a través de cites prèvies. Este sistema de comunicació «ja es va intensificar durant l'estat d'alarma i fa anys que l'usem amb resultats molt satisfactoris», expliquen fonts de CaixaBank.

El BBVA obri totes les seues oficines a partir de l'1 de juliol

Este dimecres 1 de juliol, el BBVA té previst obrir totes les seues oficines d'Espanya. En este sentit, el banc treballa amb un protocol davant de la possibilitat de possibles rebrots, que afecte el mínim possible la 'nova normalitat' en les sucursals del banc. «La prioritat durant el pla de retorn continua sent preservar la salut de tots els empleats», han explicat fonts de l'entitat bancària.

«Es tracta d'incorporacions físiques en els llocs de treball, ja que en cap moment els empleats han deixat de treballar per a continuar prestant servici als nostres clients», han afegit, assegurant que la tornada a la presencialitat serà «de manera voluntària». El nou protocol del BBVA permetrà aïllar qualsevol cas positiu o sospitós, a l'igual que els seus contactes, a través d'una app.

Bankinter: un protocol adaptable a les circumstàncies

Fonts de Bankinter han assegurat a 'Crónica Global' que ja disposen d'un nou protocol dinàmic que es podrà adaptar a les circumstàncies. En este sentit, des de l'entitat afirmen que «estem preparats per, si hi ha rebrots, poder continuar operant de la millor manera en les diferents oficines».

El banc, que treballa des de fa un mes i mig en la reincorporació a oficines del personal, revelen que en cas de confinaments selectius, siguin ciutats, pobles o barris, les sucursals continuaran treballant amb mesures de seguretat especials.

Bankia i Santander, retorn esglaonat

El Banc Santander preveu que el pròxim mes de setembre els seus empleats estiguen treballant al 100% en les oficines. Tot i això, fonts de l'entitat expliquen que compten amb una política de treball flexible, en què algunes tasques es poden fer a distància.

Per la seua banda, Bankia treballa en un protocol de retorn a les oficines i sucursals. En este sentit, des del banc han afirmat que, en cas de rebrot, les restriccions no afecten els clients.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Gir de 180 graus de Pedro Sánchez sobre la decisió més rellevant del dia" "110.000 persones visiten les platges de Benidorm en dos setmanes"