Barceló defensa que el tancament de l'hostaleria està «avalat científicament»

Barceló ha assegurat que les últimes dades referents al Covid-19 mostren una consolidació «a la baixa»
Barceló defensa que el tancament de l'hostaleria està «avalat científicament» | GVA

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha defensat que el tancament de la restauració i l'hostaleria està «avalat científicament» i ha afirmat que les restriccions adoptades en el territori valencià per a detindre l'avanç de la pandèmia de coronavirus «no s'han pres a l'atzar ni són capritxoses».

D'eixa manera s'ha manifestat Barceló este dilluns en una entrevista en À Punt, a on ha assegurat que les últimes dades referents al Covid-19 mostren una consolidació «a la baixa» i es detecten «menys casos positius», i que s'ha observat un descens en el percentatge de positivitat» de les proves diagnòstiques fetes.

Barceló ha indicat que s'ha recuperat la traçabilitat dels casos i ha posat en valor que el territori valencià «és l'única autonomia a informar dels brots diaris. Detectem a on es produïxen, en quin àmbit i això permet l'estudi dels contactes estrets», ha destacat.

Soca britànica en el territori valencià

Sobre la incidència de la soca britànica del coronavirus en el territori valencià, la consellera de Sanitat ha assenyalat que «no és molt elevada» i ha precisat que se situa entre el 5 i el 7% dels contagis, pel que «no és la dominant». Referent a això, ha defensat que les restriccions adoptades «servixen igual per a qualsevol variant» de coronavirus.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Burjassot treballa en el projecte educatiu 'De viva veu'" "Iberdrola retorna 550 euros a un valencià acusat de manipular el comptador elèctric"