Berlín i Munic suspenen l'ús de la vacuna d'AstraZeneca en menors de 60 anys

Estan a l'espera d'examinar si una trentena de casos de trombosis estan relacionats amb el vaccí
Berlín i Munic suspenen l'ús de la vacuna d'AstraZeneca en menors de 60 anys | Europa Press

Les ciutats alemanyes de Berlín i Munic han suspès el subministrament de la vacuna contra la COVID-19 desenvolupada per AstraZeneca per a menors de 60 anys, a l'espera d'examinar si una trentena de casos de trombosis estan relacionats amb la inoculació d'este fàrmac.

Dels 31 casos detectats, nou van morir

En nou dels 31 casos detectats, els pacients van morir. Tots els casos, a excepció de dos, corresponen a dones d'entre 20 i 63 anys, ha informat l'Institut Paul Ehrlich, la institució governamental a càrrec de l'aprovació de vacunes.

Prèviament, l'hospital Charité de Berlín i l'operador alemany de centres hospitalaris Vivantes ja havien paralitzat la vacunació per a dones menors de 55 anys amb la vacuna AstraZeneca.

Les autoritats alemanyes van reprendre el 19 de març la vacunació 

«És un pas necessari des del punt de vista de Charité, ja que s'han conegut més casos de trombosi venosa cerebral en dones en Alemanya», ha argumentat una portaveu del centre, Manuela Zingl, qui no obstant això ha descartat complicacions després de la vacunació amb AstraZeneca.

Les autoritats alemanyes van reprendre el 19 de març la vacunació amb dosi del preparat anglosaxó, després que l'Agència Europea del Medicament (EMA) confirmarà que era segura. Segons l'Institut Robert Koch, en Alemanya s'han administrat 2,7 milions de primeres dosis amb AstraZeneca i 767 segones dosis.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat registra 29 nous casos de coronavirus i 9 morts en el territori valencià" "El Port de València aborda el Pla de Contingència per a evitar un col·lapse d'activitat"