Arriba el bitllet senzill QR per Metrobus

Segons el conseller, el nou sistema de compra de títols de transport suposa una opció "més sostenible i segura"

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat va llançar la setmana que ve, concretament el 31 de maig, el bitllet senzill QR per a les línies d'autobús de Metrobus.

"Així, a partir de juny, es podrà adquirir, a través de l'aplicació 'E-mòbil-ity', el bitllet senzill per a qualsevol origen i destí de l'àrea metropolitana de València al mateix cost que en efectiu", ha anunciat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya en la seua visita a Llíria, en què ha estat acompanyat pel director de l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), Manuel Martínez.

"A través de l'ús del mòbil, que gaudeix d'una àmplia presència en la major part de la població -ha assegurat Espanya-, facilitem el pagament i acostem als valencians i valencianes una opció de compra més sostenible i segura".

"En este sentit, la Generalitat continua avançant en la millora de la mobilitat amb projectes com les noves llançadores entre els principals polígons industrials i la ciutat de València; l'augment del nombre de línies que connecten els municipis de l'àrea metropolitana, o la implantació del Bono10, que suposa un estalvi mitjà del 30% per a les persones usuàries", ha recordat el màxim responsable de Política Territorial.

"Ara -ha continuat el conseller-, fem un pas més i es millora, a més de l'accés, l'accessibilitat al sistema de transport públic, doncs la nova aplicació incorpora la possibilitat d'adquirir els títols mitjançant la veu, un aspecte que facilitarà la compra a les persones amb discapacitat visual o auditiva".Transició digital a la mobilitat

Amb esta iniciativa, l'ATMV s'adapta a les noves plataformes de pagament i avança en la digitalització del sistema de transport públic, "Una pedra angular per a la seua potenciació" -ha afirmat el conseller-, i s'alinea amb la transició digital, "un dels vectors de transformació de la Unió Europea", i amb les línies d'actuació de l'Estratègia de Mobilitat del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Durant les primeres setmanes, les persones usuàries del nou sistema hauran de mostrar el bitllet comprat (QR dinàmic) a les i els conductors i, posteriorment, si instal·laran noves validadores que facilitin la lectura d'este i que permeten implantar tant el bitllet senzill com el Bo 10 de Metrobus.

Esta nova forma de pagament s'ha aconseguit amb una col·laboració entre l'ATMV, l'empresa de l'app Passgo, la Universitat Politècnica de València i l'empresa de xarxa de vendes de l'Autoritat, Logista.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Educació crea 99 aules noves de 2 anys gratuïtes per al pròxim curs" "Alfafar signa un conveni amb Creu Roja Espanyola per a la formació de joves"