Un grup de 20 jóvens bascos el brot de coronavirus en Calp

Un grup de 20 jóvens han donat positiu
Els fets s'han produït en la platja de Llevant | Tripkay

La Conselleria de Sanitat ha confirmat este dijous l'existència d'un brot de 19 positius per Covid-19 en Calp, en la comarca de la Marina Alta (Alacant), d'origen vacacional i segons, ha explicat l'ajuntament de la localitat, es tracta d'un grup de jóvens que passava les seues vacacions en la localitat.

Tal com ha informat 'Levante-EMV', el grup jove té entre 17 i 18 anys i són tots d'origen basc. Precisament, és esta comunitat autònoma la que més positius està reportant, juntament amb Madrid, cada dia. En un comunicat difós en xarxes socials, el consistori ha indicat que, després de resultar positives les proves, els xics s'han quedat confinats i s'ha «controlat en tot moment» la situació.

«Des de l'Ajuntament s'han fet les gestions necessàries per a que eixes persones puguen quedar-se confinades en la seua residència vacacional fins que complisquen la quarantena. Al costat de les necessitats sanitàries s'han cobert les seues necessitats bàsiques i d'avituallament», han indicat.

Es tracta d'un grup jove «que ha actuat amb responsabilitat, minimitzant els riscos de contagi i que es troba a l'espera d'acabar la quarantena per a tornar al seu lloc d'origen», ha difós «un missatge de tranquil·litat» a la població, a la que anima a continuar complint les mesures de prevenció.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La 'bomba' que ha amollat el govern Sánchez sobre els ERTO" "Atenció Coronavirus: Pugen, més que ahir, els infectats valencians"