CaixaBank té previst acomiadar més de 8.000 treballadors, quasi un 20% de la plantilla

Els sindicats informen que l'entitat bancària vol tancar més de 1.500 oficines

L'amenaça de CaixaBank s'ha acabat convertint en una realitat i pròximament té previst acomiadar més de 8.000 treballadors i tancar més de 1.500 oficines, segons han informat els sindicats este dimarts, dia 20 d'abril. L'entitat bancària ja va anunciar fa dos setmanes la seua intenció de reduir la plantilla i també el nombre d'oficines. Ara, després d'una trobada amb representants sindicals, es concreta en xifres esta retallada.

Concretament, este dimarts, CaixaBank ha plantejat un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectarà un total de 8.291 treballadors. Esta xifra, que ja és alta en termes absoluts, representa un 18% de l'actual plantilla de l'entitat bancària. Més destacada encara és la retallada en oficines. I és que CaixaBank ha proposat tancar-ne 1.534 a tot l'estat, és a dir, un 27% de l'actual xarxa d'oficines.

Des de CaixaBank ja fa setmanes que estan estenent la idea de reduir la plantilla i les oficines. Sobretot, des que es consolidés la fusió amb Bankia, a finals del passat mes de març. Així ho han comunicat als representants sindicals, admetent la seua intenció de «potenciar oficines de majors dimensions i especialització». A més, la decisió també perseguiria l'objectiu d'evitar duplicitats en diversos municipis i també estalviar costos salarials. I és que, segons justifica l'entitat bancària, estos són superiors respecte a la competència.

En les setmanes anteriors ja s'intuïa que la fusió amb Bankia provocaria una retallada de personal. El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ja va anticipar que l'ERO podria afectar el personal de qualsevol dels centres de treball que té el grup bancari. Tot i això, el mateix directiu va subratllar que es prioritzaran les baixes voluntàries i que els acomiadaments «no seran traumàtics».

CaixaBank va anunciar uns beneficis de 1.381 milions d'euros l'any 2020

A finals de gener d'este any, CaixaBank anunciava el balanç econòmic anual del 2020, l'any de la pandèmia. L'entitat bancària tancava l'exercici amb uns beneficis de 1.381 milions d'euros. Esta xifra representa un 19% menys que els beneficis aconseguits l'any anterior.

En les dades presentades per CaixaBank fa quasi tres mesos, es mostrava un augment del crèdit brut a clients, dels recursos dels seus clients, clients digitals i l'ús del servei Bizum, entre d'altres. Pel que fa als descensos, en el balanç anual de CaixaBank es van registrar caigudes en les operacions financeres i en la cartera de participades, així com una reducció del 0,9% de les comissions per operacions.
 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un assistent virtual per a ajudar a liquidar l'impost de vehicles usats" "La mesura que aprovarà avui el govern espanyol i que beneficiarà milers de famílies"