La campanya electoral del 10-N durarà només huit dies i es reduiran un 30% les subvencions

Paral·lelament, no serà necessari demanar una sol·licitud per a votar per segona vegada, ja que la d'abril encara té vigència
La segona convocatòria d'eleccions generals enguany presentarà diferents canvis significatius | Cedida

 

La campanya electoral de les eleccions generals del 10 de novembre durarà només huit dies en lloc de quinze. Per tant, començarà l'1 de novembre. És una de les conseqüències de la reforma de la Llei Electoral que el Congrés va aprovar el 2016 per a casos de convocatòria automàtica d'eleccions, després de la repetició electoral que va provocar la no investidura del popular Mariano Rajoy. Amb l'aplicació de la reforma, la durada del procés electoral es reduïx una setmana, de 54 dies a 47.

D'esta manera, també s'acceleren els terminis previstos per presentar candidatures. A més, es reduïxen «de forma significativa» les subvencions per als partits per als gastos electorals. Concretament, la reforma legislativa retalla en un 30% la quantitat que reben de l'Estat, en funció dels vots i escons de cada candidatura, les formacions per a activitats electorals.

A més, també rebaixa un 50% el màxim que poden destinar els partits a gastos electorals. També es reduïx a la mitat la distribució del temps gratuït de propaganda electoral que tenen les formacions en els mitjans de titularitat pública.

No cal demanar una segona sol·licitud per a votar per correu

A banda, els residents en l'estranger que van sol·licitar el vot per correu per a les eleccions del 28 d'abril i seguixen inscrits en el cens de residents–absents no hauran de tornar a fer-ho, ja que la sol·licitud s'entén que seguix sent vàlida.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"👏🔬 L'Important descobriment espanyol que podria salvar moltes vides" "💪📸 VALÈNCIA: Obri una gran exposició amb figures de superherois a grandària real"