Un cient铆fic espanyol aclarix fins quan 茅s contagi贸s l'aire dins d'un espai tancat

El moment de major exposici贸 al contagi 茅s en llocs interiors sense ventilaci贸
La deposici贸 de la gota o l'aerosol, el desordre i el moviment de l'aire de l'espai | Cedida

El moment de major exposici贸 al contagi 茅s en els espais tancats, per aix貌 茅s de gran import脿ncia ventilar els llocs de treball o les aules. En este context apareix la seg眉ent pregunta: fins quin moment 茅s contagi贸s l'aire dins d'una habitaci贸 tancada?

Segons explica 'Informaci贸n', Jos茅 Luis Jim茅nez, un cient铆fic espanyol considerat com un dels majors experts en aerosols ha publicat un v铆deo que mostra com ens podem contagiar de coronavirus i en quin moment. 

El cient铆fic ha revelat al costat d'un equip d'especialistes amb els que treballa per a difondre la necessitat de controlar l'aire que respirem, fins quan pot ser contagi贸s l'aire d'una habitaci贸. En general, segons afirma, pareix que la vida 煤til del virus pot ser d'aproximadament entre una i dos hores a temperatura ambient.

Temps actiu del coronavirus en l'aire

El temps que el coronavirus es queda en l'aire amb capacitat d'infectar 茅s una cosa que dep茅n de tres factors: la deposici贸 de la gota o l'aerosol, el desordre i el moviment de l'aire de l'espai.

Per a renovar l'aire s'ha de mesclar l'exterior amb l'interior. En el cas de qu猫 els espais siguen di脿fans, l'efici猫ncia de renovaci贸 de l'aire 茅s superior, mentres que si estan replets de mobles el proc茅s ser脿 m茅s complicat. 

De la mateixa manera s'estima que en les resid猫ncies es tarda una mitjana d'entre 30 minuts i 10 hores a renovar el 95% de l'aire i en edificis p煤blics els 12 minuts i les 2 hores. En un hospital 茅s a on la substituci贸 de l'aire 茅s m茅s eficient i r脿pida, ja que pot tardar uns 15 minuts.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Atenci贸: M茅s de 3.000 contagis nous en Espanya" "URGENT: M茅s de 30 brots de coronavirus en el territori valenci脿"