Cinc consells per a disfrutar de salut sexual

Hi ha una sèrie de coses que podem fer per a disfrutar al màxim de la sexualitat.
Cinc consells per a disfrutar de salut sexual | València Diari

 

La salut sexual és tot el que fa referència a un estat de benestar físic, emocional, mental i social relacionat amb la sexualitat. Per tant, no només fa referència a l’absència de malaltia sinó també a la possibilitat d’obtindre plaer, o de disfrutar d’experiències sexuals segures, lliures i sense violència ni discriminació. La sexualitat és una cosa molt important per a la nostra societat, tot i que la seua pràctica depén un poc dels factors de cada cultura. Tot i això, hi ha moltes consideracions a tindre en compte per a poder disfrutar de salut sexual.

Consells per a millorar la salut sexual

Hi ha una sèrie de coses que podem fer per a assegurar-nos esta salut sexual i per a disfrutar de la sexualitat. A continuació n’indiquem algunes.

  • Fer exercici. L’exercici ajuda a augmentar el desig sexual, ja que potencia el benestar i la satisfacció de les persones i a més ens manté en forma.
  • Seguix una alimentació equilibrada. La dieta és molt important per a cuidar la nostra salut, siga la que siga. Però també si parlem de la salut sexual.
  • Aprén a disfrutar i a trencar amb els estereotips. Com hem dit, salut sexual no és només absència de malalties, sinó també saber disfrutar de la sexualitat.
  • Controla l’estrés. L’estrés és, sense dubte, el pitjor aliat. L’ansietat reduïx el nivell de testosterona en la sang i per tant fa que tingues menys ganes de practicar sexe. Per açò, com es comentava al principi d’este article, l’estat emocional i anímic de les persones és fonamental per a la salut sexual. Aprén a realitzar exercicis de control emocional i tècniques per a reduir i controlar l’estrés.
  • Utilitza anticonceptius. Tot i que la salut sexual és molt més que l’absència de malalties, és molt important previndre patologies relacionades amb la sexualitat. Per a previndre-les és imprescindible utilitzar anticonceptius. Estos ens ajuden a previndre malalties de transmissió sexual i embarassos no desitjats. Pots preguntar al teu metge de confiança sobre els anticonceptius més idonis per a tu.
  • Informa't. Parla també amb el teu metge de confiança o la teua enfermera de capçalera sobre temes de sexualitat, per a estar informat i per a poder conéixer bé el teu cos. No estar ben informat pot afectar a la teua salut sexual.
  • Fomenta la comunicació amb la parella. Si pensem en disfrutar d’esta sexualitat és molt important que fomentem la comunicació amb la parella. Per a tindre relacions agradables per a nosaltres i evitar pràctiques que ens fan sentir incòmodes és molt important parlar amb l’altra persona, i explicar-li que és el que ens agrada o el que ens fa sentir incòmodes. La comunicació és fonamental per a disfrutar d’esta llibertat i per a conseguir el plaer.
  • Fomenta la connexió amb la teua parella. I si el que vols és tindre més moments íntims amb la teua parella per a disfrutar-los, has de fomentar la connexió amb la parella, tindre més moments d’intimitat, compartir més coses, parlar, improvisar, etc. La connexió i la química entre els dos és molt important, igual que la comunicació.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La pèssima notícia que acaba de donar WhatsApp als seus usuaris" "ÚLTIMA HORA: Polèmica mesura del Suprem amb el cos de Franco"