Cocoro: Les bragues amb les que no necessitaràs portar compreses

Una firma espanyola ha conseguit 320.00 euros per expandir la seua roba interior femenina per a la regla
Les bragues Cocoro retenen la regla, evitant haver d'utilitzar compreses o tampons   | ValenciaDiari

Les bragues Cocoro, pensades per a la regla en substitució de compreses i tampons, han mobilitzat prop de 320.000 euros fins al moment en una ronda de finançament llançada per a continuar la seua expansió, després de dos anys de la seua creació. La sòcia fundadora i codirectora de l'empresa barcelonina, Eva Polio, ha explicat que han superat els 300.000 euros que s'havien fixat com a meta de la ronda, que va començar a principis de juliol i estarà oberta fins al dissabte 31 d'agost.

Polio ha sostingut que volen recaptar fons per donar a conéixer el seu producte, fer créixer l'equip de vendes, iniciar un procés d'internacionalització per potenciar la seua presència en Europa i invertir en R+D per a millorar els teixits que utilitzen en la roba interior.

Polio ha defensat que han optat per esta opció de finançament enfront d'unes altres perquè encaixa més amb l'esperit amb el que va naixer la marca de roba interior: «Hem volgut fer un projecte comunitari, d'equip i compartit». De moment, uns 255 inversors han participat en la ronda i Polio ha assenyalat que la mitat són dones. «Invertixen en una empresa que és afí a la seua filosofia», ha raonat Polio i ha advocat per fomentar l'emprenedoria femenina i la inversió femenina.

Com funcionen?

Les calces Cocoro absoreixen i retenen la regla, el flux vaginal i les pèrdues lleus d'orina; són transpirables, antial·lèrgiques i inodores, i es poden reutilitzar i combinar amb la copa. La roba interior de Cocoro combina diferents tipus de teixits per absorbir i retenir líquids al seu interior, i el líquid s'evapora amb la calor corporal.

La seua grossor varia entre els 1,5 mil·límetres i els 2,5 mil·límetres, depenent de la quantitat de líquid que ha de ser absorbit, i la capa en contacte amb el cos és de cotó, en línia amb les recomanacions dels ginecòlegs. Estes calces es poden fer servir durant hores, es poden llavar en la llavadora i tenen una durabilitat esperada de dos anys, l'equivalent a 60 llavades

Feminisme i medi ambient

Cocoro busca donar una «solució tecnològica, feminista i que cuide el medi ambient» en donar una alternativa al consum de compreses i tampons: es calcula que les dones generen de mitjana a l'any entre 5,6 i 6,4 quilos de residus per la regla.

Cocoro vol resoldre la incomoditat que poden generar les compreses i els tampons a les usuàries, que sumen el 80% de les vendes de productes d'higiene íntima. També oferix una opció més saludable a estos productes externs tradicionals en adaptar-se a les diferents necessitats de les dones, com, per exemple, si s'han d'utilitzar per la la nit i segons el nivell de pèrdues. 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"🚨 V-30, CS-22 i A-21: Algunes de les autovies que passarien a tindre peatge" "❗ Ixen a la llum el dia i el lloc del casament de Rafa Nadal i Xisca Perelló"