Una col·lecció de nines amb síndrome de Down feta en Onil, millor joguet del 2020

L'objectiu d'esta col·lecció és «normalitzar i integrar des de la infància d'esta classe de col·lectius»
Han estat creades en Onil | EFE

Una col·lecció composta per quatre ninots de diferents races amb síndrome de Down ha sigut triat el millor joguet de 2020 per la patronal nacional del sector, l'Associació Espanyola de Fabricants de Joguets (AEFJ).

Es tracta d'una col·lecció del fabricant Miniland, radicat en la localitat d'Onil, en la comarca de l'Alcoià (Alacant), que consta de dos xiquets i dos xiquetes d'aspecte caucàsic i africà amb els trets propis de les persones amb síndrome de Down.

L'AEFJ, que té la seua seu en la localitat d'Ibi, en la mateixa comarca, i el president de la que és José Antonio Pastor, ha informat que l'objectiu d'esta col·lecció és «normalitzar i integrar des de la infància d'esta classe de col·lectius».

«El regal ideal per al Nadal»

Per això, la patronal nacional dels jogueters considera que este regal pot ser una «opció ideal» per a començar a elaborar la carta a les seues Majestats els Reis Mags d'Orient en un any especialment complicat per la incertesa que genera la pandèmia sanitària del Covid-19.

Un jurat d'experts compost per professionals de la investigació, pedagogia, consumisc mitjans de comunicació i distribució, entre altres, ha decidit este premi al millor joguet de l'any que s'emporta la col·lecció treta per Miniland. El jurat ha valorat l'aposta d'esta empresa alacantina per crear una línia de ninots de diferents races que facilita la normalització a través del «foment del respecte a la diversitat, la tolerància i la integració».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Joan Ribó parla sobre la celebració de les Falles 2021" "La greu conseqüència del toc de queda en les sales de cine"