Colorit i original nou carrer peatonal en Benicalap

Les obres han sigut a càrrec del València CF
El colorit disseny del carrer de Toixa, en el barri de Benicalap | Ajuntament de València

València ha obert un nou carrer en la zona del Nou Mestalla, en el barri de Benicalap, amb un aspecte original i diferent. D'esta forma ho ha anunciat en un comunicat este dimecres l'ajuntament del 'Cap i Casal'.

Esta infraestructura busca la millora en l'accessibilitat de l'entorn del nou camp de futbol, un augment de la seguretat entorn de les zones escolars, la reducció de la contaminació acústica i la creació d'un nou i atractiu recorregut per als vianants. A demés, s'ha millorat l'entorn dels dos col·legis que hi ha en la zona i s'ha creat la primera experiència de 'Callejugando' de la ciutat.

Les obres busquen generar un espai per als vianants de 300 metres lineals, que va des de la plaça de l'església de Benicalap fins pràcticament el Nou Mestalla. A demés de la conversió en zona de vianants i l'ampliació de voreres del carrer Josep Grollo, una altra de les prioritats ha sigut millorar l'accessibilitat en un barri com el de Benicalap, amb l'adaptació de 27 passos de vianants i 51 rampes», han destacat des del consistori valencià.

Estos treballs, per un import de més de 250.000 euros, han sigut a càrrec del València Club de Futbol, amb el que en el seu moment es va signar una Actuació Territorial Estratègica (ATE). «Estava molts anys sense executar i, per això, des del Govern de la Nau, en el mandat anterior, exigirem que s'executaren estes contraprestacions que havia de donar al barri de Benicalap.

«El nou estadi és important per a la ciutat, no sols per a este barri i, per este motiu, el Nou Mestalla s'ha de fer sí o sí. L'obra no pot quedar parada sine die, cal donar una resposta i una solució», ha afirmat la vicealcaldessa Sandra Gómez.

La principal actuació ha tingut lloc al carrer de Toixa i ha consistit en la conversió en zona de vianants d'esta, l'adequació de les zones pròximes gràcies el projecte 'Callejugando', «amb el que es pretén dotar a la ciutat d'espais inspiradors, atractius i transversals especialment dedicats als xiquets i xiquetes».

S'ha procedit a l'ampliació de les voreres dels números imparells al carrer de José Grollo, des del número 63 fins a l'entrada del col·legi de la Nostra Senyora del Carme i de Sant Vicent de Paul i l'ampliació de la vorera dels números parells, de tal manera que s'abaste tot l'ample del carrer de Juan de la Encina.

Estes ampliacions asseguren un recorregut per als vianants de 300 metres lineals des de la plaça Nova de l'Església fins a la plaça de Vicent Andrés Estellés, passant per carrer de Juan del Encina, Josep Grollo, Toixa, avinguda de Burjassot i carrer de Florista.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Examen: Correus convoca més de 4.005 llocs de treball este diumenge" "La formació gratuïta que els valencians poden rebre 'on line'"