Comença la segona edició del programa de Voluntariat Virtual pel Valencià de Sagunt

La primera edició va ser tot un èxit
Arriba la segona edició | Pixabay

El Gabinet de Promoció del Valencià de l'Ajuntament de Sagunt, en el Camp de Morvedre (València), torna a impulsar el programa de Voluntariat Virtual pel Valencià, un servici gratuït dirigit a persones que vulguen aprendre i millorar el seu nivell oral de valencià amb una persona voluntària a través de les noves tecnologies.

Esta serà la segona edició del programa després de l'èxit que va tindre l'anterior i que es va fer d'abril a maig a conseqüència del confinament per l'Estat d'Alarma. Esta iniciativa, segons ha explicat la regidora del Gabinet de Promoció del Valencià, Mª Josep Soriano, funciona constituint un tàndem lingüístic en el que dos persones són seleccionades perquè hi col·laboren ensenyant i aprenent valencià.

El mètode consistix en sessions de conversa que duren entre 15 i 30 minuts per a arribar al màxim de persones possible i interferir el mínim en la conciliació familiar i laboral. La idea de partida és que cada parella puga fer, com a mínim, unes 10 sessions de conversa, però ho poden ajustar a la seua disponibilitat i comoditat.

Per a participar en el programa, les persones interessades hauran de donar-se d'alta enviant un correu electrònic a gpv@aytosagunto.es i indicar simplement el nom, l'edat, un telèfon mòbil i una breu descripció sobre aficions i interessos, a demés de dir si volen ser aprenents o ensenyants. A partir d'ací, el Gabinet buscarà les millors parelles lingüístiques i les posarà en contacte.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La nova estafa que suplanta la identitat de Correus" "Presentació del llibre 'Cap a on va l'Acadèmia Valenciana de la Llengua' el dimecres"