Comencen els controls sanitaris a tots els passatgers que arriben a Espanya

La disposició ha sigut publicada en el BOE
Tots els passatgers que arriben a Espanya hauran de passar estos controls | EFE

Tots els passatgers que arriben des d'este dimecres a Espanya per via aèria o marítima hauran de sotmetre's a un control sanitari abans de la seua entrada en el país. Estos controls podran incloure la presa de temperatura, un control documental i un control visual sobre l'estat del passatger.

En consens amb la Unió Europea, Espanya ha reobert este dimecres les seues fronteres a Austràlia, Algèria, el Canadà, Corea del Sud, Geòrgia, el Japó, el Marroc, Montenegro, Nova Zelanda, Ruanda, Sèrbia, Tailàndia, Tunísia i l'Uruguai.

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

Control de temperatura

La temperatura serà controlada de manera rutinària amb termòmetres sense contacte o per càmeres termogràfiques per a identificar viatgers amb febre igual o superior a 37,5 graus centígrads, segons una resolució de la Direcció General de Salut Pública publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Les companyies navilieres, baix la supervisió de Sanitat Exterior, podran prendre la temperatura als passatgers en viatge internacional abans de la seua arribada a port espanyol.

Control documental

Pel que fa al control documental, tots els passatgers amb origen en qualsevol aeroport o port situat fora del territori espanyol hauran d'emplenar un formulari de salut pública. Es farà per via electrònica, de tal manera que totes les persones que vagen a viatjar a Espanya hauran de fer-lo abans del seu viatge a través del web: www.spth.gob.es o amb l'aplicació gratuïta SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH. Una volta acabat el formulari, el passatger obtindrà un codi QR, que haurà de presentar a la seua arribada a Espanya.

Els responsables de comercialitzar els bitllets amb destinació a Espanya hauran d'informar als passatgers, en començar el procés de venda, de l'obligatorietat de presentar el formulari de salut pública en l'aeroport o port de destinació. També s'avisarà en el procés de registre o 'check in' de l'obligatorietat de presentar el formulari de salut pública a l'arribada a Espanya.

Les companyies de transport aeri o marítim una volta en espai aeri o marítim espanyol informaran als passatgers abans d'arribar a la seua destinació de l'obligatorietat de presentar el formulari de salut pública a l'arribada i hauran de facilitar el formulari als passatgers que no hagueren pogut emplenar-lo per via electrònica.

S'establix un període transitori, fins al 31 de juliol de 2020, en el que els passatgers internacionals que no hagen pogut emplenar telemàticament el formulari de salut pública el podran presentar a la seua arribada a Espanya en format paper.

Privacitat dels viatgers

D'acord amb la disposició publicada en el BOE, que assenyala els controls sanitaris que hauran de fer-se en els punts d'entrada d'Espanya, no s'emmagatzemaran dades personals ni les imàtgens captades per les càmeres termogràfiques. D'esta manera, es garantirà la privacitat del passatger en tot moment.

Protocol a seguir en casos sospitosos

Els passatgers amb una temperatura superior a 37,5 graus centígrads o aquells que sobre la base de la informació continguda en el formulari de salut pública o després del control visual se sospite que pogueren patir Covid-19 o una altra patologia transmissible seran sotmesos a una nova avaluació sanitària, amb la finalitat de determinar si existix sospita de risc per a la salut pública.

Este control secundari inclourà una nova presa de la temperatura i una avaluació del seu estat clínic i epidemiològic i, si es confirma la sospita que el passatger poguera patir una patologia que poguera suposar un risc per a la salut pública, s'activaran els protocols d'alerta sanitària. En este cas i en coordinació amb les autoritats sanitàries de les comunitats autònomes, el passatger serà derivat a un centre sanitari

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els bancs es preparen: Les mesures per a afrontar possibles rebrots de coronavirus" "Gir de 180 graus de Pedro Sánchez sobre la decisió més rellevant del dia"