La Comunitat és la regió on és més car heretar, 22 vegades més que a Catalunya i 14 que Madrid

A la Comunitat li segueixen Cantàbria i Balears, amb tipus impositius mitjans del 0,45 i el 0,6%.
Imatge d'arxiu | Cedida

 

La Comunitat Valenciana és la regió més cara per a heretar a Espanya, ja que es pot arribar a pagar fins a 22 vegades més que a Catalunya i 14 més que a Madrid, segons un estudi de la companyia especialista en defensa jurídica ARAG.

L'anàlisi parteix d'un cas hipotètic d'una persona de 30 anys que hereta dels seus pares el 50% del seu habitatge habitual amb valor aproximat de 150.000 euros, acompanyat d'estalvis per aqueixa mateixa quantitat i 9.000 euros d'altres efectes personals.

Per a aquestes herències amb un patrimoni situat entorn de 300.000 euros, la normativa de la Comunitat és la més perjudicial a nivell autonòmic, atés que els hereus hauran de fer front al pagament d'un tipus mitjà de més de l'1%.

En el mateix nivell es trobava la normativa aragonesa fins a l'1 de novembre de 2018, moment en el qual s'ha aprovat una reducció de 500.000 euros entre pares i fills. A la Comunitat li segueixen Cantàbria i Balears, amb tipus impositius mitjans del 0,45 i el 0,6%, mentre que la resta tenen un tipus del 0,01 al 0%.

D'aquesta manera, el càlcul de les potencials quotes a liquidar deixa a la Comunitat com l'autonomia on més s'ha de pagar dins d'aquest supòsit, amb una quota tributària d'un total de 3.582 euros per a poder rebre aquesta herència de 309.000 euros.

Darrere queden Cantàbria, amb un total de 1.826,95 euros, i les Illes Balears (1.340), mentre que Madrid i Catalunya se situen en el huité i nové lloc amb taxes de 252 i 159 euros, respectivament.

A major patrimoni, major tributació

En general, els resultats mostren com la normativa estatal i la de les comunitats autònomes segueixen el criteri de la progressivitat: a major patrimoni heretat, major tributació. L'única regió que no obeeix aquest procediment és la de Castella-la Manxa, on la bonificació en herències entre pares i fills és del 100%.

En altres regions no solament augmenten progressivament els trams de les herències, sinó també els seus tipus. És el cas de la Comunitat Valenciana, Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó, Catalunya, Àlaba, Guipúscoa i Biscaia. Per part seua, Andalusia, Aragó, Astúries, Castella-la Manxa, Castella i Lleó i Galícia són les comunitats exemptes de pagar impostos en herències de 300.000 euros.

Més consultes després de Nadal

Respecte a les consultes dels usuaris, les preguntes sobre el procediment de les herències són freqüents durant tot l'any, encara que els mesos de gener i febrer solen ser els que més reben en la companyia.

Aquest increment es deu al fet que "s'ix d'un període vacacional en el qual les famílies es reuneixen i consideren que és important avançar-se als problemes familiars que podrien generar la repartició de béns i patrimonis". També aprofiten per a tancar temes com els testaments i els aspectes fiscals, com ha explicat l'advocada fiscalista d'ARAG Maria Esther González.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: Aquestes són les mesures de regulació per als VTC de la Generalitat" "El Consorci de Bombers de València organitza el VI Workshop sobre resposta davant emergències per riscos tecnològics"