Les comunitats autònomes seran les encarregades de decidir si es pot entrar i eixir de cada territori

Espanya prohibix la mobilitat nocturna entre les 23.00 hores i les 06.00 hores
Els governs de les comunitats autònomes decidiran si fan o no un confinament perimetral   | Cedida

El Consell de Ministres extraordinari d'este matí de diumenge ha aprovat la implantació d'un nou estat d'alarma en Espanya. La mesura preveu donar cobertura legal a les restriccions de drets que els governs de les comunitats autònomes ja han aplicat o aplicaran en els pròxims dies. La principal novetat és el toc de queda, que en Espanya prohibix la mobilitat nocturna entre les 23.00 hores i les 06.00 hores mentres que en el territori valencià entre les 00.00 hores i les 06.00 hores. D'altra banda, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha indicat que seran els governs autonòmics els qui decidiran si està permès viatjar d'un territori a un altre.

D'esta manera, cada comunitat autònoma decidirà si confina perimetralment o no la seua regió encara que es permetran els desplaçaments per motius laborals, mèdics, tràmits administratius o per a cuidar de la gent major o xiquets. Tot i això, hi ha zones o ciutats del país a on no es pot entrar i eixir en llocs com Aragó, Galícia, Astúries, Andalusia o Madrid.

Actualment, Navarra i La Rioja són les úniques comunitats autònomes que han decretat un confinament perimetral en tot el seu territori. Una mesura que es va aplicar la setmana passada i que té una durada inicial de dos setmanes. Ara, caldrà vore si altres regions decidixen fer el mateix.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Posen 104 multes per saltar-se el toc de queda en Elx" "Set festes en cases en la primera nit de toc de queda en Castelló"