Els experts ho tenen clar: Espanya pot tornar al confinament total des de Catalunya

El matemàtic es troba analitzant els brots detectats en l'Àrea Metropolitana
Un expert de la URV assegura que Catalunya quedarà confinada abans de setembre | TVE

Àlex Arenas, matemàtic i professor de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, ha anticipat que Catalunya tornarà a confinar-se totalment abans d'acabar l'estiu. Concretament, pronostica que a mitjans d'agost tota la comunitat autònoma haurà de tornar al tancament domiciliari a causa de l'avanç del coronavirus per tota la regió.

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

Arenas ha estat investigant l'evolució del virus i el seu impacte en la població durant els últims mesos. Ara, la pujada de contagis i brots que s'estan produint en la segona capital d'Espanya i la seua àrea metropolitana fan que la possibilitat d'un nou confinament d'este territori que limita amb València cada volta siga més alta, segons afirma l'expert.

Calen tests massius a la ciutadania

En una entrevista, Àlex Arenas assegura que el confinament total no és l'única opció viable per a detindre una nova onada de contagis. Afirma que les decisions que es prenguen en Barcelona haurien de ser molt similars a les imposades durant l'estat d'alarma. Algunes d'elles s'han acabat implementant, com les reunions d'un màxim de 10 persones i el tancament de locals d'oci i nocturns. 

A demés, Arenas assegura que la millor manera d'evitar la propagació del virus és fent tests massius a la població, sobretot en aquelles zones o municipis a on el número s'està incrementant altament de manera periòdica.

Una altra volta en la part ascendent dels contagis

Tal com també han afirmat des del govern d'Espanya, ens trobem novament en la part ascendent de la corba de contagis. Per això, Àlex Arenas insistix en la importància de controlar els casos coneguts i aïllar-los, per a saber d'eixa manera qui és el pacient zero i tindre controlada la situació.

El matemàtic també es mostra escèptic amb les declaracions de l'alcaldessa de Barcelona, qui ha descartat un nou confinament general. Arenas afirma que existix una gran possibilitat que això torne a passar, tot i que és faena del Govern i de la població no tornar al punt d'eixida: «Estem en la fase 1 abans d'haver activat el fre de mà, que seria el confinament domiciliari, que és el que hauríem d'evitar».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció restaurants: Mascareta obligatòria a partir de hui" "Urgent coronavirus: Gandia tanca l'oci a partir d'ara"