Confinen la residència Ausiàs March de València per un brot de 72 positius

Es desconeix l'origen del brot
Hi ha 72 casos confirmats | Google Maps

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha dictat una resolució a través de la que ordena el confinament de la residència universitària 'Ausiàs March' de València, a on conviuen més de 300 universitaris, després de què entre els residents s'haja detectat un brot amb 72 casos positius de coronavirus.

La Direcció General de Salut Pública investiga l'origen del brot mentres s'ha activat el protocol i els residents hauran d'estar en aïllament durant un període de 10 dies, segons han informat fonts de la Conselleria de Sanitat.

En un comunicat, la direcció del col·legi ha explicat que van tindre coneixement de l'existència d'alguns casos asimptomàtics dijous passat i després de consultar amb els seus servicis mèdics i Salut Pública, «es va decidir practicar a tots els col·legials les proves de detecció».

Es deconeix l'origen del brot

El resultat de les PCR va donar 54 positius i 22 indeterminats per error en la mostra, el que, unit als 18 casos detectats amb anterioritat, tots ells asimptomàtics, «han aconsellat d'acord amb els responsables de la Conselleria de Sanitat, mantindre el confinament prèviament establit».

«Es desconeix l'origen concret dels contagis», han assenyalat, a l'una que han incidit en «les investigacions oportunes tant en el col·legi major com per les autoritats sanitàries» encara que han descartat que estiga relacionat amb algun acte o concentració en les instal·lacions «per estar prohibits des de l'inici del curs».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Dos aules confinades per 18 positius en Sedaví" "11 condemnats del 'cas Emarsa' a presó"