El Consell aprova ajudes de 7.000 euros per pub i 28.500 per discoteca per a compensar el seu tancament

La línia d'ajudes directa a establiments públics d'oci nocturn està dotada amb 8 milions d'euros
Les ajudes es donen per a compensar el tancament dels locals | Pixabay

El Govern valencià ha aprovat este divendres una línia d'ajudes directa a establiments públics d'oci nocturn del territori valencià, dotat amb 8 milions d'euros, per a compensar el seu tancament per la pandèmia i que preveu concedir 7.000 euros per pub i 28.500 per discoteca.

Sobre este tema, la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha explicat que esta línia d'ajudes directes «està dirigida a compensar des de la Generalitat els negatius efectes que sobre l'economia i l'ocupació vinculada a l'activitat d'oci nocturn està tenint l'obligat cessament d'activitat dels locals públics d'oci nocturn».

Les beneficiàries d'estes ajudes directes seran les persones i entitats que exercisquen l'explotació econòmica de pubs, café cantant, cafés concerts, café teatre, discoteques, sales de ball i sales de festa. A demés, la percepció d'estes ajudes serà compatible amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos procedents de qualsevol administració o ens públics o privats nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals, i concedits per a la mateixa finalitat prevista en el present decret.

Com rebre estes ajudes

Per a rebre estes ajudes, les persones físiques o jurídiques explotadores dels establiments públics d'oci nocturn han d'acreditar esta condició a dia de 17 d'agost de 2020 i que esta es manté a data de presentació de sol·licitud de l'ajuda.

El decret destinarà un import global màxim de 3.725.000 euros per a ajudes a pub, café cantant, café concerts, o café teatre, que serà 7.000 euros per local, i un total de 4.275.000 euros per a discoteques, sales de ball, o sales de festa, 28.500 euros per establiment.

En el supòsit de no esgotar-se el crèdit pressupostari destinat a atendre les sol·licituds presentades per algun o alguns dels beneficiaris corresponents, el sobrant podrà destinar-se a augmentar l'import global màxim assignat a aquella tipologia per al que l'estimació inicial resulte insuficient per a atendre les sol·licituds que compten amb informe favorable, però estiguen condicionades a disposar de major consignació pressupostària.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"'Lluna', l'última producció de l'Escalante, està al Teatre Principal fins a mitat març" "Arriba una nova remesa de vacunes Pfizer a l'aeroport de Manises"