Les mascaretes s'han convertit en un complement més a l'hora de vestir des de l'arribada del coronavirus a Espanya. Estos elements són molt necessaris per minimitzar el risc de contagi del virus, però alhora són molt incòmodes. A demés, portar una mascareta durant moltes hores també provoca efectes secundaris en la pell de les persones.
La calor fa que les mascaretes s'ajusten més a la pell, la freguen i la irriten... Això sumat a la falta de ventilació pot provocar signes de deshidratació i grans brots d'acné. Els experts ja parlen del concepte «Mascacné», un tipo d'acné que s'accentua a causa de la fricció i la falta d'oxigenació. «La pell no pot respirar bé i l'excés de sudoració es queda en la zona peribucal, la més procliu a esta classe de brots», explica la doctora Lidia Maroñas, dermatòloga de l'Hospital 12 de Octubre de Madrid.
«Quan portem la cara coberta amb mascareta, la humitat, el vapor i qualsevol secreció de saliva o mucositat s'acumula en la zona de la boca i el nas, bloquejant el conducte d'eixida de la secreció sebàcia. La pressió i la falta d'oxigenació provoquen que es tapen els porus i faciliten l'aparició de barbs i granets», exposen els experts de Natura Bissé, una firma espanyola de cosmètics.
Afortunadament, seguint una sèrie de recomanacions, es pot controlar la situació:
📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram
🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!