Els consells clau dels experts per passar un bon Nadal

Convé no abaixar la guàrdia en una època plena de reunions socials i trobades familiars
La setmana que ve s'exposaran les mesures concretes per a la campanya de Nadal | Pixabay

Cadascú es mentalitza a la seua manera que este Nadal serà molt diferent de l'anterior. En plena segona ona de contagis per Covid-19, és convenient no abaixar la guàrdia i seguir els consells dels experts.

No obstant això, no són pocs els que prediuen que la societat canviarà d'hàbits en desembre i alerten sobre un possible repunt en el número de contagis. Per a prevenir això últim, els experts oferixen una sèrie de consells que poden resultar útils.

Serà dimecres que ve quan el Ministeri de Sanitat, mitjançant el Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries dirigit per Fernando Simón, expose les mesures concretes del govern per a la campanya de Nadal. Com avançava Simón, és necessari comprendre que enguany serà molt diferent, i que el prioritari és frenar l'expansió del virus.

Nadal és sinònim de festes familiars, aglomeracions, llargues celebracions i desplaçaments, una sèrie de factors que poden posar en risc la salut de la població en plena crisi del coronavirus. A estos factors li hem de sumar els estudiants que tornen a casa, les persones que tornen a la seua residència habitual o actes com la cavalcada de Reis.

No obstant això, controlar tots estos aspectes poden suposar un impacte emocional per a qualsevol, sobretot per a aquells que viuen estes dates amb molta intensitat. Per este motiu, els experts recomanen una sèrie de pautes per a mantindre un bon estat d'ànim a pesar de les circumstàncies.

Adaptar-se al canvi

Tan prompte com ens donem compte que este Nadal serà diferent, molt millor. Convé pensar que, si ens portem bé en estes dates, respectant les mesures de seguretat i sense reunions que excedisquen el número permès de persones (sis en la majoria de casos), abans podrem eixir d'esta crisi sanitària. Cal adaptar-se al canvi i ser exemple per a la resta de familiars i, especialment, per als més menuts.

Aprendre dels més menuts

Precisament els xiquets són un bon exemple. Ells s'adapten al canvi amb facilitat, accepten les noves circumstàncies i viuen Nadal amb la mateixa il·lusió. És cert que potser no podran vore a alguns familiars de la seua mateixa edat, però els més menuts de la família tenen una resiliència per a esta classe de situacions que podem imitar.

Alternatives tecnològiques

Si volem que més membres de la família estiguen presents en el sopar de Nadal o Nit de cap d'any, sempre podem recórrer a les famoses 'videoconferències'. Existixen un gran número d'aplicacions que poden fer que ens sentim més pròxims. Es tracta d'assegurar les celebracions del demà fent el correcte avui.

Evitar aglomeracions

Per descomptat, cal evitar aglomeracions per a prevenir contagis, per este motiu convé fer les compres de Nadal per Internet i sense esperar a l'últim moment. En eixe sentit, es mantindrà el control d'aforaments en comerços, mercats nadalencs i altres activitats que es faran en l'àmbit municipal com els tradicionals mercats ambulants.

D'altra banda, hi ha una sèrie d'actes que no es duran a terme i les cavalcades, que podrien fer-se en entorns segurs lliures d'aglomeracions. Respecte a la Nit de cap d'any, es recomana dividir les trobades familiars en grups reduïts. El mateix passa amb les celebracions d'empresa.  

Per a finalitzar, convé ressaltar –una vegada més- que en unes dates tan assenyalades, plenes de reunions socials, abaixar la guàrdia pot ser molt perjudicial per a la salut pública.

Molts es pregunten com seran les mesures específiques per a la campanya de Nadal. Cada comunitat autònoma anunciarà en els pròxims dies un pla estratègic que pot variar lleugerament d'un territori a un altre. D'altra banda, el Ministeri de Sanitat anunciarà este dimecres una sèrie de mesures concretes que convé respectar. D'esta manera, assegurarem un Nadal molt més agradable per a l'any que ve.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"'La mort de Guillem', Millor Llargmetratge en els Premis de l'Audiovisual Valencià" "Almàssera organitza un taller d'expressió emocional per als xiquets"