Tornen a pujar els morts i els contagis per coronavirus en Espanya

L'avanç de dades valencianes empitjora les dades d'ahir

Fernando Simón ha donat les dades de hui del Ministeri de Sanitat | EFE

Un altre repunt a l'alça en els morts i els infectats en Espanya ha patit este dimecres, 20 de maig. Tot i que les xifres han baixat considerablement respecte de la setmana anterior, hi ha una pujada, sobretot en el cas dels infectats, en este tercer dia de desescalada general.

Segons l'última actualització del Ministeri de Sanitat feta a les 17.00 hores de la vesprada, en les últimes 24 hores s'han detectat 416 casos amb proves PCR –122 més que ahir– i han mort 95 persones –12 persones més. Tornem a tindre un altre número negatiu consecutivament, ja que tornen a incrementar-se les morts i els infectats per culpa del coronavirus en relació al dimarts. Les dades d'ahir eren de 295 casos nous i 83 morts, respectivament, dades que havien suposat un increment lleuger respecte del dilluns.

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

Pendent de confirmar les dades valencianes

Des de què començà la pandèmia, en el nostre país s'han contagiat 232.555 persones, mentres que 27.888 n'han mort. Per comunitats autònomes, Madrid torna a encapçalar el rànquing de territoris amb més contagiats nous (112), seguida de Catalunya (63) i Castella-la Manxa, que pràcticament iguala els casos d'esta última (62).

En el cas de València, el Ministeri ha fet públic que hi han hagut 22 contagis nous certificats per la prova de PCR –4 d'ells amb necessitat d'hospitalització– i 2 mort. De totes maneres, caldrà esperar a confirmar les dades per part de la Generalitat Valenciana, ja que ahir es va avançar que no hi havia hagut cap mort i, finalment, la Generalitat en va informar de 6 (1 en Castelló, 2 en València i 3 en Alacant).

Totes estes dades van estar marcades per l'anunci, per part de la Conselleria, de no demanar passar a la Fase 2 per prudència, segons fonts oficials. Tot i que alguns sectors han vist un agravi comparatiu entre àrees de salut –que ja havien estat en Fase 1 una setmana abans– per seguir les ordres del Ministeri, del mateix color polític que la conselleria de Sanitat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mascaretes per als 600 comerços de Xirivella" "L'efecte del coronavirus en els quiròfans valencians"