El Covid-19 'paraula a paraula': Una guia digital per a resoldre dubtes sobre la malaltia

Es vol mantindre informada a la ciutadania respecte a la terminologia i conceptes essencials relacionats amb el coronavirus
La guia és de format digital | EUROPA PRESS / ONU

La Generalitat Valenciana ha publicat una guia digital en esta web per a mantindre informada a la ciutadania respecte a la terminologia i conceptes essencials relacionats amb el coronavirus.

D'esta manera, el glossari Covid-19 està compost per més d'un centenar de termes que contribuïxen a, entre molts altres aspectes, entendre com es produïx la transmissió de la malaltia, distingir la diversitat de proves diagnòstiques existents, comprendre les diferències entre aïllament i quarantena o quines són les complicacions clíniques del virus.

Este 'què és què' del Covid-19 naix amb «l'objectiu de mantindre informada a la ciutadania», ha assegurat la Secretària autonòmica de Prospectiva i Comunicació, Beatriz Gallardo Paúls, que ha afegit que el glossari «contribuirà a posar límit a la 'infodemia' sorgida a causa del coronavirus a través de la difusió d'informacions falses o especulatives». En este sentit, cal ressaltar que el contingut s'anirà actualitzant periòdicament en la web.

S'inclou un contingut visual explicatiu

El llistat ha sigut elaborat amb la participació desinteressada de diferents membres del grup de persones expertes per al Covid-19 de la Generalitat Valenciana, format per persones procedents de diferents àmbits científics i de l'administració sanitària que, des dels inicis de la pandèmia, s'han reunit setmanal o quinzenalment, per videoconferència, amb el president de la Generalitat, Ximo Puig.

De la mateixa manera, s'inclou un contingut visual explicatiu del procés de contagi i els protocols que s'activen des del període d'incubació fins que es produïx l'alta epidemiològica. També el rastreig de contactes en cas que la prova PCR siga positiva i quin és el protocol a seguir i durant quant temps des que existix l'exposició de risc fins que es dona l'alta epidemiològica.

Els gràfics han sigut concebuts amb intenció explicativa i estan disponibles per a ser descarregats i difosos a través dels dispositius mòbils.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'anunci sobre les mascaretes que acaba de fer Sánchez en plena pandèmia" "Atenció: Nou contagiat per Covid-19 en un equip de fútbol valencià"