Desmentixen una notícia falsa que circula sobre quan serà el final de la pandèmia

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha aclarit la falsa informació publicada per diferents publicacions digitals
Desmentixen una notícia falsa sobre quan acabarà la pandèmia | ACN

Des de l'esclat de la pandèmia han sigut molts els rumors que han eixit al voltant del coronavirus. La majoria d'ells han nascut de la mà dels negacionistes de la pandèmia, mentres que d'altres, a causa de la desinformació i tergiversació d'algunes publicacions enganyoses.

Este és el cas de l'últim rumor eixit sobre la fi de la pandèmia, que l'ha hagut de desmentir immediatament l'Organització Mundial de la Salut (OMS). L'entitat ha eixit a rectificar esta informació que ha corregut com la pólvora a través de xarxes socials, publicacions digitals i canals de missatgeria instantània com WhatsApp i Telegram.

L'últim rumor sobre el final de la pandèmia del coronavirus que ha desmentit l'OMS

Segons apunta esta última 'fake new', un important dirigent de l'OMS hauria afirmat que el final de la pandèmia seria pròximament, fins i tot sense vacunes. «El director de l'OMS a Europa suggerix que el final de la pandèmia és a la vista, sense necessitat de vacunació», diu el titular de la notícia falsa. A demés, apunta en la seua entradeta que «alguns ja parlen de posar fi a la situació excepcional en el transcurs d'enguany, sense necessitat de cap vacuna».

El rumor, que ha sigut difós en el nostre país, principalment a través de diversos xats de Telegram i portals web de 'notícies alternatives', va ser publicat inicialment per l'edició alemanya del web Russia Today (RT), que va treure de context unes paraules de l'actual director regional de l'OMS per a Europa, Hans Kluge.

Diferents agències verificadores de notícies han comprovat que les paraules originals de Kluge, que es van produir durant una entrevista en anglès per a la televisió estatal danesa DR, estan molt lluny del fals vaticini compartit pel portal RT.

«Ningú no pot predir el curs de la pandèmia, però com a supòsit de treball, jo diria que al principi de 2022 haurem posat fi a la pandèmia. El virus encara seguirà ací, però no crec que hi haja necessitat d'intervencions disruptives, pel que m'agradaria fer un missatge d'optimisme», afirmava el director regional de l'OMS.

Hans Kluge és optimista, però en cap cas rebutja la necessitat de les vacunes

Encara que Hans Kluge intenta donar un poc d'esperança intentant posar data a la tornada a la normalitat, en cap cas afirma ni suggerix el final de la pandèmia sense la necessitat de les vacunes. De fet, en esta mateixa entrevista, el representant de l'OMS ha insistit en la necessitat d'agilitar les campanyes de vacunació i mantindre fer tests com a peces fonamentals per a frenar la pandèmia.

«La velocitat és la nostra millor aliada fins al moment. Salvarà vides, protegirà l'economia i disminuirà les mutacions», assegurava el dirigent europeu en l'entrevista. Esta idea ja va ser remarcada per l'entitat en una piulada publicada el passat 22 de febrer al compte oficial de l'OMS a Europa, a on ratificaven les paraules de Hans Kluge.

Quan arribarà el final de la pandèmia?

Més enllà de la desinformació que ha generat esta última mentida sobre les vacunes, la veritat és que el missatge real del dirigent de l'OMS sí que dona un poc de llum en assenyalar el 2022 com l'any en què acabarà la pandèmia. D'esta manera, Hans Kluge ha compartit el pronòstic del fundador de Microsoft, Bill Gates, que ha assenyalat el 2022 com l'any del retorn a la normalitat.

El magnat informàtic confia que serà el pròxim any quan haurem «superat els efectes més dramàtics de la pandèmia», podent celebrar grans actes públics i reprenent els viatges internacionals. Això sí, també advertix que «és possible que el virus seguisca circulant per algun lloc del món».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Polèmica per Setmana Santa: Puig no entén que Madrid estiga oberta" "El nou pla de Sanitat amb els bars de tota Espanya"