Sanitat confirma cinc casos de la soca 'anglesa' del coronavirus, tres en València i dos en Elx

Ara s'estan duent a terme tots els estudis d'investigació per a conéixer el seu origen
Detecten els primers casos de la nova soca britànica en Elx | València Diari

Actualització 30/12/2020 a les 13.35 hores. La subdirectora general d'Epidemiologia i Vigilància de la Salut, Hermelinda Vanaclocha, ha confirmat este dimecres l'existència de cinc casos de la variant 'anglesa' del coronavirus en el territori valencià, tres d'ells detectats a València i dos en Elx, en el Baix Vinalopó (Alacant).

Segons la responsable sanitària, els centres de seqüenciació han confirmat este mateix dimarts per la nit l'existència dels cinc casos, i ara s'estan duent a terme tots els estudis d'investigació per a conéixer el seu origen, si bé ha precisat que alguns d'ells «pareix clar» que es tracta de persones que estaven vivint en Londres i han tornat en el període nadalenc.

Vanaclocha ha volgut ressaltar que el que s'haja detectat casos de la variant anglesa és «habitual», perquè s'estan registrant en països europeus encara que també als EUA, el Canadà o Austràlia. «Pràcticament a tot el món», ha dit, i ha precisat que això no significa que la vacuna que ha començat a administrar-se no siga eficaç.

«És un dels rumors més grans que hi ha ara, saber si serà eficaç o no» la vacuna, ha indicat, però ha posat l'accent que, amb els estudis que hi ha fins hui sobre esta soca per part del govern anglés, «pareix clar que és eficaç». En este sentit, ha advertit: «Un no ha de pensar que no eficaç i no vacunar. És importantíssim que tota la població, quan ens donen accés a la vacuna, ens vacunem», ha resumit.

Detecten els dos primers casos de la soca britànica del Covid-19 en l'hospital General d'Elx

L'Hospital General d'Elx, en la comarca del Baix Vinalopó (Alacant), ha detectat dos casos de pacients portadors de la nova soca britànica de coronavirus. Es tracta dels dos primers casos d'esta variant detectats en el territori valencià.

Tal com ha publicat el diari 'Información', la detecció d'esta nova variant en Elx s'ha confirmat després de seqüenciar genèticament les mostres de dos malalts de Covid-19 amb sospita que foren portadors d'esta variant del virus, segons ha confirmat Antonio Galiana, investigador principal del servici de Microbiologia de l'Hospital General d'Elx.

Amb esta nova aparició de la soca britànica, el territori valencià se suma a altres comunitats, com Madrid, que ja han detectat casos d'este nova variant de la pandèmia.

Una variant del coronavirus molt contagiosa

El problema d'esta soca és que és molt més contagiosa. De fet, els casos al Regne Unit, s'han disparat fins a nivells no conseguits fins al moment durant la pandèmia.

Segons ha pogut confirmar el citat mitjà, els pacients en els que s'ha detectat la variant són espanyols i un d'ells hauria viatjat recentment al Regne Unit.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Margaret Keenan, la primera vacunada en el món contra el Covid-19 rep la segona dosi" "L'espanyol que va predir la pandèmia: «Va camí de ser pitjor que al març»"