Practiquen 120 proves a cavalls de Castelló per a delimitar el focus de febre del Nil

Obtenen mostres de huit explotacions equines de la zona per a localitzar contagis
Primer cas de Febra del Nil en la Comunitat Valenciana | ACN

Actualització 24/11/2020 a les 19.35 hores. La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, continua investigant el focus de febra del Nil detectat en un cavall de Castelló el passat 17 de novembre i notificat pel Ministeri este divendres, 20 de novembre.

Des del divendres, s'han recollit un total de 124 mostres entre els cavalls de huit explotacions equines, amb l'objectiu de fer determinades proves per poder trobar possibles nous contagis que s'hagen produït a partir del mateix focus, ja que el mosquit comú és el principal transmissor de la malaltia.

Ara, Agricultura es troba esperant els resultats de les proves epidemiològiques per conèixer si s'ha produït una extensió del focus originat en Castelló o este queda limitat al cas puntual notificat.

Detecten el primer cas de febra del Nil en la ciutat de Castelló

Confirmat. La febra del Nil ha arribat al territori valencià. Este divendres, 20 de novembre, el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació va confirmar la presència d'este virus en un cavall de la ciutat de Castelló.

Segons ha avançat el diari 'Mediterráneo', este dimarts, 17 de novembre, es va confirmar el contagi d'este animal, per part del laboratori encarregat de les proves, després que l'animal presentarà simptomatologia compatible.

Com es produïx la infecció?

El virus del Nil és transmès per la picada d'un mosquit, l'Aedes japonicus', infectat que ja porta el virus, encara que és important recordar que no tots els mosquits estan infectats i que no totes les persones que són picades per un mosquit infectat contrauran el virus.

D'altra banda, cal destacar que els xiquets poden infectar-se, però rares voltes s'emmalalteixen greument.

Que se sàpiga, va ser l'any 2004 quan es van produir els primers contagis a persones en Espanya a causa del virus del Nil Occidental, en concret en Extremadura.

75 infectats per la malaltia

De fet, des de principi d'any, segons l'última actualització de dades disponible, el Centre Nacional d'Epidemiologia ha comptabilitzat 75 casos en humans pel virus del Nil occidental, dels quals 71 se situen en Andalusia i quatre en Extremadura.

Per sort la gran majoria de les persones que es contagien per esta malaltia -prop d'un 80%- mitjançant la picada dels mosquits són totalment asimptomàtics. De la resta, la febra, els maldecaps i la fatiga són els símptomes més comuns, recuperant-se en pocs dies, i menys de l'1% patix símptomes greus.

Un poc menys de l'1% dels infectats desenvolupen símptomes neurològics, incloent-hi encefalitis i meningitis. Desafortunadament, al voltant del 10% de les persones que desenvolupen símptomes neurològics acaben morint.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Samantha d'OT, jurat en el nou talent show d'À Punt" "Hostalers opten per avançar al migdia els sopars de la Nit de Cap d'Any"