La Diputació d'Alacant crea una línia d'ajudes per a promoure l'energia fotovoltaica

La convocatòria cobrirà els costos administratius i jurídics que comporte la posada en marxa de comunitats energètiques locals

La Diputació d'Alacant crearà una nova convocatòria d'ajudes per a promoure l'ús de l'energia fotovoltaica i afavorir l'autoconsum elèctric mitjançant la constitució de comunitats energètiques locals davant l'escalada contínua del preu de la llum.


“En un moment tan complicat, des de la institució provincial hem decidit impulsar este programa de subvencions amb la finalitat d'ajudar les llars i negocis a pal·liar la descomunal pujada del preu de la llum”, ha explicat el diputat de Medi Ambient, Miguel Ángel Sánchez.


A través d'este paquet inversor, que anirà destinat als municipis del territori, especialment als de menor població, la Diputació d'Alacant cobrirà els costos administratius i jurídics que comporte la posada en marxa i constitució d'estes comunitats que propicien la generació d'energia fotovoltaica.


D'esta manera, la institució provincial intervé, no sols en termes econòmics, sinó també en l'àmbit mediambiental, “ja que l'energia solar afavoreix el desenvolupament sostenible i la descarbonització en els processos de generació, ja que el sol és una font renovable, no contaminant i disponible en tot el planeta”, ha manifestat Sánchez.


A més, esta nova línia d'ajudes està d'acord amb els Objectius ODS amb els quals la Diputació s'ha compromés després de la seua adhesió a l'Agenda 2030. 

Este ambiciós pla d'acció recull entre els seus propòsits assegurar l'accés de la població a energies assequibles, fiables, sostenibles i modernes, aconseguir ciutats més inclusives, segures i resilients i adoptar mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els seus efectes.

Finalment, el diputat ha destacat la importància d'esta convocatòria, “que hem posat en marxa després de l'escalada sense precedents que estem patint del preu de la llum”, i ha assenyalat que des de la institució provincial “estem fent tot el possible per a col·laborar amb els ciutadans en l'equilibri dels costos que comporta el consum d'este bé de primera necessitat”.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El primer premi a la millor paella valenciana del món se'n va a Madrid" "Cau a Alaquàs el segon premi de la Primitiva"