El doctor Carballo es mulla i posa data a la tornada de la vida normal

El metge de l'Hospital Ramón y Cajal de Madrid ha sigut entrevistat al canal 'Twitch' de la Cadena Cope
Imatge del doctor César Carballo, professional de l'Hospital Ramón y Cajal de Madrid | Cuatro

El doctor César Carballo, adjunt del servei d'urgències de l'Hospital Universitari Ramón y Cajal de Madrid, ha tornat a fer una predicció sobre el moment en el que Espanya tornarà a la normalitat prèvia a la pandèmia del coronavirus. Carballo ha oferit una entrevista este dilluns 22 de març per al canal de 'Twitch' de la Cadena Cope, a on ha parlat de l'actualitat de la Covid-19, a demés de plantejar l'arribada d'una quarta ona en les pròximes setmanes.

En este sentit, el doctor Carballo també ha volgut deixar clar que amb les mesures anti-Covid actuals establertes per les comunitats autònomes, és molt probable que patim una quarta onada de contagismorts per Covid-19 durant les pròximes setmanes, tot i que segons ha explicat, ara com ara, no és conèixer quina importància ni quina gravetat tindrà esta quarta onada.

«Sens dubte hi haurà una quarta onada, veurem de quina magnitud. Esperem que no siga com la tercera, però en Espanya i en Europa dependrà del que el virus vulga fer o haja infectat i li hàgem deixat. No tenim les suficients persones immunitzades perquè puguem dir que això ens protegirà», ha valorat Carballo.

Espanya ha d'aspirar a l'objectiu de zero casos

El doctor gallec ha posat sobre la taula que el nostre país ha de ser molt més ambiciós en els seus objectius a mitjà termini, i desitja que es puga arribar als zero casos, com ha passat en altres països del món, especialment en alguns asiàtics o d'Oceania. «Hi ha països que han conseguit objectius de zero Covid. Els països asiàtics estaven millor preparats. En Austràlia, Taiwan, Corea del Nord l'objectiu zero Covid s'ha donat», ha sentenciat.

«Vam passar d'una incidència acumulada altíssima a una incidència acumulada molt baixa. Si que vam conseguir abaixar la corba», ha dit. Així mateix, el col·laborador de 'La Sexta Noche' ha incidit en què «caldria prendre mesures més restrictives ara, quan tenim una incidència acumulada més baixa», encara que ja s'estiga vacunant des de principis d'any.

La data que tots els espanyols desitgen conèixer

L'adjunt d'urgències de l'Hospital Universitari Ramón y Cajal és optimista sobre el futur més pròxim i posa una data per a iniciar la tornada a la normalitat. «A finals d'este any, i ho notarem moltíssim quan estiguen vacunades totes les persones grans i les persones de risc. Amb un 35% ho notarem moltíssim als nostres hospitals», ha assenyalat.

A demés, durant la seua entrevista en Twitch, Carballo ha explicat que «els espanyols han complert les normes rigorosament» des de l'inici de la pandèmia, el mes de març de 2020. «Hem respectat la distància de seguretat, la mascareta... junts vam poder abaixar la primera ona, arribant a una incidència acumulada de 9 casos per cada 100.000 habitants», ha sostingut amb fermesa.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ayuso i Toni Cantó negocien la incorporació de l'actor a la llista del PP en Madrid" "Almàssera fa una recollida ciutadana de fem en el barranc del Carraixet"