La DGT alerta d'una nova estafa per correu electrònic a on reclamen una multa impagada

Des de la DGT asseguren que les notificacions només arriben per correu postal
Des de la DGT asseguren que les notificacions només arriben per correu postal | Twitter

Una nova estafa ha arribat a les nostres safates d'entrada. La Direcció General de Trànsit (DGT) ha alertat d'un nou engany que corre per internet relacionat amb multes de circulació. Tal com ha informat 'Catalunya Ràdio', és un nou ciberdelicte de 'phishing' a on els estafadors conseguixen les dades bancàries i les claus dels usuaris que són enganyats

Esta nova estafa consistix en fer-se passar per la DGT i reclamar una multa no pagada. A demés, demanen efectuar el seu pagament a través d'un enllaç que s'inclou en el mateix missatge. Òbviament, este 'link' no és fiable i és a on es conclou l'estafa, demanant les dades bancàries, amb les contrasenyes incloses. 

Es tracta d'una classe d'engany molt recurrent per part dels estafadors. Són correus massius, molt elaborats i personalitzats que arriben amb nom i cognom de cada futura víctima. En este cas en concret, s'oferix la reducció de l'import d'un 50% de la multa si la paguen al moment. 

«Les multes només es notifiquen per correu postal»

Tal com ha recordat el subdirector de Gerència Informàtica de la DGT, Miguel Martín, en 'Catalunya Ràdio', sempre s'ha d'evitar entrar en enllaços d'orígens desconeguts: «La DGT mai notifica multes per correu electrònic, únicament es notifica per correu postal o a través de l'adreça electrònica viària. En este cas només es rep un avís sobre l'existència d'una notificació que pot ser consultada en la nostra seu electrònica».

«En cap cas sol·licitem dades personals o un pagament de la multa per correu electrònic ni enviem un arxiu adjunt que s'haja de descarregar. No hem de 'caure' en estes estafes ni clicar en cap enllaç sospitós. Si es tenen dubtes, el millor és accedir directament a la seu electrònica de la DGT, a on és possible consultar qualsevol notificació oficial», concloïa Martín.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Dimitix el comissionat del Departament de Salut de Torrevieja per vacunar-se" "'Castelló Ruta de Sabor': Nou model de gestió de la marca gastronòmica de la província"